Pro Evolution Soccer postaje Free-to-Play i dobija novo ime

0
296

Konami-jeva fudbalska video igra, poznata kao Pro Evolution Soccer ili Winning Eleven od 2001. godine, dobija novo ime – od sada je poznata pod nazivom eFootball. Takođe je sada besplatna za igranje, i razvijena je u Unreal Engine 4.

Od Pro Evolution Soccer 2015 do prošle godine, korišćen je sa Konami-jev Fox Engine, koji je prvobitno razvio Kojima Productions za svoju franšizu Metal Gear. Pored svega toga, iz Konami-ja navode da je u pitanju „potpuno nova platforma za fudbalsku simulaciju“, u odnosu na ribrending PES-a.

Izdavač je dodao eFootball u naslov serije u 2019. godini. Šestominutna najava za eFootball – koja je u razvoju za PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One i Xbox Series X, plus iOS i Android uređaje – prikazuje prva tri evropska kluba predstavljena u franšizi: Manchester United, Bayern Munich i Juventus, od kojih je poslednji ekskluzivan za eFootball i ne pojavljuje se u FIFA seriji EA Sportsa.

Konami je pomoću novog endžina obnovio igru i „stvorio jedan-na-jedan sistem koji je neverovatno uzbudljiv i, što je najvažnije, realan“, prema naraciji u trejleru. Ovaj sistem se zove Motion Matching i biće karakteristika svih verzija igre – za trenutne generacije konzole i prethodne.

Ali prema izgledu razvojne mape objavljene u sredu, eFootball će se lansirati „početkom jeseni“ uz ostale sisteme, modove i funkcije koji će doneti kasnije. Na primer, obećava se igra na više platformi, koja bi trebalo da debituje kasnije na jesen; cross-platform mečevi za Android, iOS, PC, PlayStation i Xbox treba da stignu ove zime.

Cross-generation igra u PlayStation-u i Xbox-u biće dostupna tokom prvog predstavljanja. Što se tiče free-to-play komponente eFootball-a, to će biti podržano uz battle pass sistem pod nazivom Match Pass, koji će nuditi raznovrsne nagrade. Juventus, Bayern Munich, Manchester United i Barcelona biće dostupni besplatno svim igračima pri lansiranju igre.

Izvor: Konami

Komentarišite na forumu…

The post Pro Evolution Soccer postaje Free-to-Play i dobija novo ime appeared first on Axe.rs.

Original Article