Prljava ponuda – Playstation nezadovoljan ponudom za Call of Duty od strane Xboxa

0
29

Uprkos nameri Microsofta da nastavi da čini Call of Duty dostupnim na PlayStation platformama izvan trenutnog ugovora sa Activision-om, Sony kaže da je ponuda „neadekvatna na mnogo nivoa“.

Ponuda je data privatno između dve kompanije, ali izvršni direktor PlayStationa Džim Rajan je izneo svoja osećanja po tom pitanju nakon što je šef Xbox brenda Fil Spenser o tome javno razgovarao. Ovo je najnoviji u nizu događaja nakon odluke Microsofta da kupi Activision Blizzard za 69 milijardi dolara, koji trenutno čeka na odobrenje regulatora.

U izjavi za GamesIndustry.biz, Rajan je objasnio da Majkrosoftova ponuda ne uzima u obzir uticaj na PlayStation igrače. Uveravanja Majkrosofta, koja je Spenser javno dao u komentaru za The Verge ranije ovog meseca, odnose se na pisanu obavezu u januaru kojom je obećano da će Call of Duty ostati na PlayStation-u „najmanje još nekoliko godina nakon trenutnog ugovora sa Sonijem“.

Dok je Spenser to nazvao „ponudom koja prevazilazi tipične sporazume u industriji igara“, Rajan se ne slaže.

„Nisam nameravao da komentarišem ono što sam shvatio kao privatnu poslovnu diskusiju, ali osećam potrebu da ispravim situaciju jer je Fil Spenser ovo izneo na javni forum“, rekao je Rajan.

„Majkrosoft je ponudio samo da Call of Duty ostane na PlayStation-u tri godine nakon što se trenutni ugovor između Activisiona i Sonija okonča, što bi trebalo biti 2024. godine. To znači da bi Call of Duty kako sada stoje stvari ostao na Playstation konzolama do 2027. godine najkasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Prljava ponuda – Playstation nezadovoljan ponudom za Call of Duty od strane Xboxa appeared first on PLAY!.

Original Article