iOS 11 je u potpunosti obnovio dizajn i osnove App Store-a, pa je App Store postao puno bolji. Tokom traganja za rešenjem navedenog problema, naleteo sam na veoma zanimljiv fenomen…

Ako imate aplikaciju koja vam zaista smeta ili je zastarela i nije kompatibilna sa iOS-om 11, onda je se vrlo lako možete rešit. Sve što treba da uradite je da uđete u App Store, odaberete vaš nalog u gornjem desnom uglu i uđete u listu kupljenih aplikacija. Ako povučete levo na svakoj stavci, pojaviće se opcija ‘Hide’.

Vrlo jednostavno. Kada smo saznali sve što treba da znamo o nepodržanim aplikacijama, došli smo do iste stavke i pojavilo se pitanje: kako ponovo prikazati skrivene stavke na listi? Odgovor je jednostavan: nikako, barem ako ste ažurirali vaš softver u proteklih nekoliko godina.

U osnovi, opcija za to nije postojala u iOS-u – pre ste morali koristiti iTunes. U App Store-u, postojao je prostor za skrivene aplikacije. Tu ste mogli videti sve skrivene aplikacije, te ih vratiti. Međutim, nakon iTunes-a 12.7, ili u najnovijoj verziji macOS-a High Sierra, ove opcije su u potpunosti nestale sa App Store-a.

Moraćete da se naviknete, ali nko ne zna zašto je ta opcija toliko smetala Apple-ovim programerima da su je u potpunosti uklonili.


Article source: http://imagazin.rs/prikazite-skrivene-aplikacije-u-app-store-u/