Prikazana otkazana Half-Life igra na kojoj radio Arkane Studios

0
110

Arkane Studios ima izuzetno plodnu istoriju u industriji igara od osnivanja 1999. godine, koja je sada prepričana Noclip dokumentarcem, gde smo ujedno imali prilike da vidimo gejmplej iz otkazanih projekata ovog developera.

U dokumentarcu “The Untold History of Arkane” se govori o igrama koje su nastale u ovom studiju, kao i o tri projekta koji nikada nisu ugledali svetlost dana. To su igre LMNO, The Crossing i spin-off Half Life serijala nazvani Ravenholm.

Ravenholm je igra koja je planirana kao dodatna epizoda za Half-Life 2, prema Valveovom viđanju situacije, dok je Arkane igru smatrao samostalnim nastavkom koji bi franšizu odneo u drugom smeru.

Ovaj naslov je imao potpuno drugog protagonistu, člana Opposing Force grupe sa pomahnitalim saputnikom. Za razliku od drugih igara sa otvorenim svetom, Arkane je Ravenholm kreirao kao linearno iskustvo, i izradio je oko 9,10 misija pre nego što je otkazan.

U dokumentarcu su prikazani inserti sa gejmplejom iz igre, gde se može videti atmosfera, neprijatelji u vidu kraba, zombija i čudnih majmuna. Oružja je bilo dosta, gde se ubraja i pištolj za eksere, duvač lišća i testeru, koji su poslužili i u rešavanju zagonetki, ne samo pri susretima sa neprijateljima.

Najtužniji deo u ovom dokumentarcu je priča o samom otkazivanju projekta od strane kompanije Valve, koja je bila oduševljena napretkom, što je jako pogodilo developere zadužene za rad na projektu. Navedeno je da su oni sav napredak složili u jednu celinu i ponovo poslali Valveu u nadi da će to promeniti mišljenje. To se nije desilo i Ravenholm je postao samo istorija.

Druge otkazane igre su nosile svoje čari, ali takođe nisu uspele da ugledaju svetlost dana zbog izuzetno teškog perioda u istoriji ovog studija. Ako ste fan Dishonored, Bioshock 2 i Prey igara, toplo vam preporučujemo da odvojite sat i po vremena i da odgledate film.

The post Prikazana otkazana Half-Life igra na kojoj radio Arkane Studios appeared first on PLAY!.

Original Article