Preko 250 ljudi radi na razvoju nove The Witcher igre

0
62
preko-250-ljudi-radi-na-razvoju-nove-the-witcher-igre

Više od 250 developera radi na sledećoj The Witcher igri, koja je kodno ime Polaris, potvrdio je CD Projekt.

Kompanija je u sredu dala ažuriranje o veličini svojih razvojnih timova angažovanih na trenutnim projektima kao deo svojih kvartalnih finansijskih rezultata.

Tim koji radi na nadolazećem proširenju Cyberpunk 2077 Phantom Liberty je njegov najveći, iako će se to uskoro promeniti, prema rečima izvršnog direktora CD Projekta Adama Kicińskog.

„Krajem jula, tim Phantom Liberty koji radi na fazi pre objavljivanja sastojao se od 300 ljudi“, rekao je tokom poziva za zaradu. „To je manje nego krajem 2022. godine, ali i dalje ostaje naš najveći tim. S druge strane, tim Polaris je porastao na gotovo 260 developera krajem jula.“

„Nakon objavljivanja Phantom Liberty, prebacićemo veliki deo tima na Polaris“, dodao je kasnije.

Phantom Liberty je zakazan za objavljivanje 26. septembra i obećava da će potpuno preurediti način na koji se igra Cyberpunk 2077, prema CD Projekt-u.

Kompanija je prvi put najavila u martu 2022. godine da radi na Witcher igri koja će započeti „novu sagu“ za franšizu. Takođe je otkrila u to vreme da se otvoreni svet gradi sa Epic Gamesovim Unreal Engine, a ne sa njenim vlasničkim Red Engine, koji je pokretao prethodne Witcher igre i Cyberpunk 2077.

Igra je ušla u pre-produkciju prošlog maja, a u oktobru CD Projekt je potvrdio da će to biti početak nove Witcher trilogije. Takođe je rekao da planira da objavi sve tri igre u roku od šest godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More