Preklopni savitljivi telefon za 1388 eura

Na prošlogodišnjem IFA sajmu imali smo priliku isprobati savitljive zaslone i gadgete tvrtke Royole, a na ovogodišnjem CES-u kineska tvrtka je službeno objavila da se njezin prvi pametni telefon Royole FlexPai već počeo isporučivati kupcima koji su ga naručili predbilježbom i platili developerski model 1388 eura.

Posjetitelji CES-a imali su priliku isprobati ovaj neobični uređaj sa savitljivim preklopnim AMOLED zaslonom koji se iz telefona s dva zaslona može rasklopiti u 7-inčni tablet, a u proteklih nekoliko mjeseci je pokupio veliki broj nagrada za inovativnost od najuglednijih medija i sajmova širom svijeta, pa tako i od CES-a 2019.

Flexpai pokreće osmojezgreni Snapdragon 855 s taktom od 2,84 GHz, a na sebi ima 6 GB RAM memorije te 128 ili 256 GB memorije za pohranu.

Među zanimljivostima koje ovaj uređaj donosi su treći bočni ekran s obavijestima (kada je sklopljen), dvije kamere od 20 i 16 MP koje se mogu savinuti kako bi snimale pod svim kutovima, kao i mogućnost da pozive primate bez obzira na koju stranu okrenuli telefon, odnosno na koji se zaslon javili.

Gotovo svi posjetitelji sajma koji su ga imali priliku isprobati rekli su da ih je ugodno iznenadilo što ne djeluje kao nekakav nezgrapni radni prototip, već kao funkcionalni i praktični uređaj koji biste rado koristili i dobro razmislili o njegovoj kupnji. Sve dok Samsung i ekipa ne izdaju svoju inačicu preklopnog telefona sa savitljivim zaslonom, kineska tvrtka bi mogla s ovim uređajem raditi dobar posao, mada u ovom trenutku ne znamo kakvi su im proizvodni kapaciteti i mogu li FlexPai izbaciti i na police dućana.

Original Article