Prekinuta proizvodnja Xbox One S(Digital) i Xbox One X konzola

0
64

Polako protiču pripreme za dolazak nove generacije konzola, i u susret njihovom dolasku, Microsoft polako uvodi promene. Jedna od prvih promena koja dolazi je prekid proizvodnje generacije na izmaku, čime samo ograničen broj uređaja u svetu ostaje dostupan, barem kada su u pitanju određeni modeli.

Prvo su se pojavile glasine da je Microsoft prekinuo proizvodnju najmoćnije konzole ove generacije Xbox One X, zajedno sa potpuno digitalnim Xbox One S, pošto u nekim prodavnicama nije moguće kupiti te konzole, ili ih je ostao jako mali broj.

Glasine su sada i potvrđene, gde je rukovodstvo američke kompanije izjavilo da se proizvodnja Xbox One X i Xbox One S digitalne konzole obustavlja u susret novoj generaciji. Ovom prilikom je rečeno da će se Xbox One S sa čitačem diskova nastaviti da se proizvodi i u daljem periodu.

Sa druge strane, Sony još uvek ne odustaje od Playstation 4 konzole, već nastavlja sa proizvodnjom uređaja u generaciji na izmaku, pošto veruje da igrači trebaju imati izbora između kupovine nove, a samim tim i skuplje, konzole ili nešto starije sa već razvijenom bibliotekom naslova.

Svako ima svoje razloge za odluke koje donosi, a Microsoft je verovatno odlučio da proizvodnju ovih konzola obustavi zato što planira da od jeseni ponudi dosta pristupačniju konzolu nove generacije, koja bi se trebala zvati Xbox Series S.

The post Prekinuta proizvodnja Xbox One S(Digital) i Xbox One X konzola appeared first on PLAY!.

Original Article