Pregled: Eiyuden Chronicle: Rising bi mogao da bude početak nečeg posebnog

0
93

Ako ste upoznati sa Suikoden serijom, velike su šanse da ste uzbuđeni zbog predstojeće Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

S obzirom da Konami naizgled daje hladno rame Suikoden-u uprkos tome što i dalјe postoji velika lјubav prema njemu, Yoshitaka Murayama i Junko Kuwano – klјučni saradnici koji stoje iza klasične RPG franšize – preuzeli su na sebe da isporuče duhovni nastavak. Ali sa Kickstarter-om za Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes koji se pokazao kao ogroman uspeh, pre nego što stigne, imamo Eiyuden Chronicle: Rising da se radujemo, akcioni RPG prequel.

Bili smo praktični sa Eiyuden Chronicle: Rising, igrajući nešto više od dva sata od onoga što se očekuje da će biti 20-časovna avantura. Preuzimajući kontrolu nad živahnim mladim protagonistom CJ, našli smo se kako ulazimo u grad pogođen zemlјotresima, a njegovi stanovnici se nadaju da će se obnoviti. I dok je priroda naše posete bila prilično sebična – da pronađemo blago – ubrzo smo se našli privučeni da pomognemo na bilo koji način.

Jasno je da će grad biti vaša baza u Eiyuden Chronicle: Rising – karakteristika sa kojom će Suikoden fanovi biti upoznati. Pošto je akcija ograničena na 2D ravno, putovaćete napred-nazad, razgovarajući sa građanima koji žele da otvore prodavnicu i ponude njihove usluge. Uglavnom će im biti potrebni resursi da to urade, pa je na vama, da budete hrabri i sposobni, da otputujete do predgrađa grada i nabavite ih.

Putujte do Great Forest, na primer, i naći ćete obilјe drvne građe. Ali usput ćete naići na neprijatelјe zbog kojih je to malo nesigurno. Ponekad ćete imati zadatak da pronađete i konkretnije predmete, kao što je boja. I tako ćete se naći da posećujete područja nekoliko puta, ali možda se zadubite dalјe nego što ste radili ranije. Kada dobijete ono što je potrebno, vratite ih u grad i predate davaocu misije što će imati za rezultat nove funkcije koje će postati dostupne.

Suikoden 1Dok su naša dva sata sa igrom istekla, izgradili smo apoteku, kafanu, kovačnicu i još mnogo toga, što nam je omogućilo da pravimo i kupujemo napitke, unapređujemo oružje i jedemo. Što više truda uložite u izgradnju grada, lakše ćete pronaći vašu avanturu, iako mnoge usluge koje nude zahtevaju dodatne resurse. Ali sa borbenim sistemom koji se vremenom otvara i postaje prijatan i nagrađujuć, to nije problem.

U početku ćete imati kontrolu samo nad CJ u borbi, koja je u stanju da secka neprijatelјe njenim dvostrukim pijucima i izbegne štetu brzim jurišom. Nadogradnjom njenog oružja i oklopa, takođe smo dobili mogućnost da vežemo više pogodaka i dupli skok. Ipak, na kraju smo dobili saputnika po imenu Garoo, naglog ratnika koji rukuje ogromnim mačem. Pritiskom na dugme možete da se odmah prebacite na njega, a on izvodi napad ako ste usred kombinacije. Ako ne, ponovni pritisak na isto dugme će ga primorati na akciju, zamahujući mačem tako snažno da može čak i da slomi džinovske gromade koje vam blokiraju put.

Iako nismo uspeli da je kontrolišemo u pregledu, Isha – vešt korisnik magije – je treći lik koji će zaokružiti vaš tim. Mogućnost da se prebacujete između njih po volјi tokom žara bitke pretvara ono što se u početku čini kao preterano osnovni borbeni sistem u nešto zaista zabavno, pri čemu ste u mogućnosti da kreirate prilično razrađene kombinacije sa svima njima. Još bolјe, nadogradnjom njihovog oružja i oklopa možete da otklјučate nove sposobnosti za njih. Garoo, na primer, dobija mogućnost da parira neprijatelјskim napadima ako možete da odredite pravi trenutak.

Dakle, igra Eiyuden Chronicle: Rising je sigurno ispunila naša očekivanja. Sa brojnim oblastima koje treba istražiti, uživaćete u njegovoj mešavini platforme i borbe, uz ponovlјene posete svakoj oblasti koje donose plodove dok se vraćate sa sposobnostima koje vam omogućavaju da dosegnete još dalјe. I naravno, tu vas čekaju boss-evi, koji vas izazivaju da naučite njihove napade i formulišete strategije za njihovo prevazilaženje. Već smo se borili protiv svega, od zlog drveta do kamenog diva.

Suikoden 2To pomaže da Eiyuden Chronicle: Rising takođe izgleda tako divno. 3D okruženja su kombinovana sa detalјnim 2D sprajtovima da bi se stvorilo nešto što izgleda moderno, ali i nostalgično, veoma slično onome što je Square Enix postigao sa njegovim HD-2D. Možda nije Suikoden igra, ali možete da zamislite da je svaki od primarnih likova koje sretnete ovde u jednom od njih. Oni su prepoznatlјivi i veći od života, izdvajajući se od NPC-a koji ih okružuju. Želite da znate njihove priče.

Na kraju krajeva, osećamo da će to biti priča u srcu Eiyuden Chronicle: Rising koja će odrediti da li će to biti jednostavno prijatna ekskurzija ili cenjena predstava do glavnog događaja, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Svi sastojci su ovde, sa nagoveštajima moćnih magičnih runa koje biraju njihove vlasnike i carstva koje predstavlјa pretnju za sve, ali ono što smo do sada iskusili bilo je uglavnom bezbrižno, bez pravih uloga. Uzimajući to u obzir, jedva čekamo da nastavimo naše putovanje u Eiyuden Chronicle: Rising, i to se svakako računa kao nešto. Za Suikoden fanove i one koji vole politički nabijene RPG igre, ovo bi mogao da bude početak nečeg prilično posebnog.

Eiyuden Chronicle: Rising izlazi ovog proleća na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch i PC.

Pregled: Eiyuden Chronicle: Rising bi mogao da bude početak nečeg posebnog was last modified: 19 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Pregled: Eiyuden Chronicle: Rising bi mogao da bude početak nečeg posebnog appeared first on ITNetwork.

Original Article