Predstavljeni Exynos procesori za povezane aute

Samsungovi Exynos procesori i Isocell senzori više nisu isključivo namijenjeni mobilnim telefonima, fotićima i gadgetima, jer je južnokorejska tvrtka predstavila dva nova branda, Exynos Auto i Isocell Auto, koji će biti specijalno dizajnirani za povezane automobile.

Novi brand Exynos Auto iznjedrit će čipove koji će biti dizajnirani za specifične potrebe pametnih automobila, što će uključivati procesore Exynos Auto A za sustave pomoći u vožnji, Auto V procesore za infotainment te procesore za telematiku Auto T.

Što se tiče Isocell Auto branda, on će razvijati senzore za kamere automobila u rezolucijama od 960p do 4K koji će biti od koristi sustavima za pomoć u parkiranju, sustavima autonomne vožnje i sustavima za izbjegavanje kolizija.

Obzirom da Samsung u posljednje vrijeme puno investira u tehnologije autonomne vožnje i povezanih automobila, jasno je da će proizvoditi komponente kroz čiju će mu se prodaju investicija povratiti i time će još više proširiti svoje poslovanje na druga područja osim mobilnih gadgeta.

Original Article