Predstavljena stabilna verzija Unreal Enginea 5

0
97

Epic Games službeno je predstavio novu veliku reviziju svojeg 3D enginea koja će biti temelj mnogih atraktivnih igara u sledećih nekoliko godina

Prva stabilna inačica Unreal Enginea 5 dostupna je za preuzimanje preko Epic Game Launchera i drugih distribucijskih kanala. O mogućnostima novog engina već se dosta znalo i ranije, a neki su razvojni studiji koji već rade s novim engineom izbacili svoje demonstracione demo-e i video prezentacije.

Jedna od najimpresivnijih i najpoznatijih jest Epicov vlastiti tehnički demo The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience koji je dostupan za besplatno preuzimanje na Playstationu 5 i Xboxu Series X i S.

Neke od glavnih značajki nove velike revizije Unreal Enginea su Lumen, rešenje za dinamičko globalno osvetljenje, Nanite, Unreal Engineov virtualni sistem za geometriju temeljen na mikropoligonima, Virtual Shadow Maps, sistem za efikasnu implementaciju mekanih senki i Temporal Super Resolution, ugrađeni sustav za kvalitetno sempliranje (u osnovi slična stvar kao AMD-ov FidelityFX Super Resolution).

Unreal Engine 5 optimizovan je za izgradnju velikih otvorenih svetova zbog čega je odabran od strane CD Project Reda kao osnova nove najavljene igre iz franšize Witcher.

Koga zanima više, tu je i službena Epic Gamesova prezentacija.

Predstavljena stabilna verzija Unreal Enginea 5 was last modified: 20 aprila, 2022 by Zoran Ristic

The post Predstavljena stabilna verzija Unreal Enginea 5 appeared first on ITNetwork.

Original Article