Predstavljen Garmin Edge 1040 solarni biciklistički računar

0
96

Pametne funkcije i dug vek baterije – to je ono što bi trebalo da isporuči novi Garmin Edge 1040 solarni biciklistički računar.

PCPress.rs Image

Garmin je opremio novi top model solarnom ćelijom koja puni uređaj tokom vožnje

Garmin po prvi put integriše solarnu tehnologiju u svoju vrhunsku seriju biciklističkih računara i želi da je koristi za napajanje sunčevom energijom: Edge 1040 Solar ima Power Glass sočivo za solarno punjenje, poznato iz nosivih uređaja kao što je fenix 7. Ovo bi trebalo da omogući duže vreme vožnje između punjenja. Garmin obećava do 45 sati u GPS režimu sa uparenim senzorima i do 100 sati u režimu za uštedu baterije. Novost je i višefrekventni prijem (GPS, GLONASS i GALILEO) na oba frekventna opsega, što bi trebalo da omogući preciznije pozicioniranje u izazovnim okruženjima kao što su urbani kanjoni, planinske doline ili guste šume.

Sve informacije o potpuno novom Garmin Edge 1040 Solar možete pronaći u zvaničnom saopštenju za štampu kompanije Garmin: Opremljena najsavremenijom navigacijom, performansama, bezbednošću i pametnim funkcijama, serija Edge 1040 ima potpuno redizajniran, moderan korisnički interfejs: brz pristup ključnim informacijama, mogućnost prilagođavanja početnog ekrana, poboljšani rezime vožnje – sve ovo i još mnogo toga na 3,5-inčnom ekranu osetljivom na dodir. Bez obzira gde vas vožnja odvede ili koji bicikl vozite, serija Edge 1040 je spremna za svaku avanturu – od udaljenih šljunčanih staza do izazovnih uspona.

Biciklistički kompjuter su razvili biciklisti za bicikliste i kombinuje inovativni napredak u tehnologiji sa podacima o performansama. Pored funkcije solarnog punjenja i višefrekventnog prijema globalnih satelitskih sistema, to uključuje nove funkcije biciklističke sposobnosti i zahteve rute. Koristeći ih u kombinaciji sa kompatibilnim senzorima, sopstvene snage i slabosti korisnika postaju vidljive i mogu se uporediti sa zahtevima rute. Ovo olakšava procenu sopstvenog učinka. Pored toga, vodič za napajanje pomaže da se pronađe optimalna ulazna snaga za rutu i ​​njen profil nadmorske visine i da se stvori odgovarajuća strategija performansi za to. Funkcija Stamina zauzvrat prati performanse tokom treninga bicikla i prikazuje ličnu dostupnu preostalu energiju u realnom vremenu. Potrošnja energije se tako može optimizovati kako bi se izbeglo rano iscrpljivanje.

Da bi pružila ciljanu podršku za poboljšanje performansi, serija Edge 1040 nudi opsežne metrike iz Firstbeat Analitics-a, kao što su VO2 max, vreme oporavka, opterećenje na treningu ili fokus opterećenja, i na taj način pruža informacije o tome kako telo reaguje na napore treninga. Aklimatizacija na toplotu i nadmorsku visinu, kao i ravnoteža tečnosti takođe se mogu imati u vidu. Pored toga, ljubitelji biciklizma dobijaju dnevne predloge za trening na osnovu njihovog trenutnog opterećenja i VO2 max. Bilo da voze bicikl u zatvorenom ili na otvorenom, biciklisti mogu automatski da sinhronizuju treninge sa Garmin Connect-a ili drugih aplikacija za trening, uključujući TrainingPeaks, sa Edge 1040 serijom. Pre strmih uspona, ClimbPro funkcija pruža vredne podatke o nagibu, udaljenosti i nadmorskoj visini za optimalno raspoređivanje sopstvenih snaga. Nakon toga, performanse na odgovarajućim usponima mogu se detaljno pogledati direktno na ekranu ili u Garmin Connect-u.

Za dodatnu sigurnost tokom vožnje, serija Edge 1040 je kompatibilna sa Varia linijom proizvoda, uključujući novi Varia RCT715/716 sa radarskom funkcijom, kamerom i zadnjim svetlom. Biciklistički računar takođe može da se poveže sa inReach uređajima, omogućavajući biciklistima sa aktivnom inReach pretplatom da pregledaju i odgovaraju na poruke, dele podatke o putovanju i aktiviraju interaktivni SOS u slučaju nužde. Pored primanja obaveštenja i automatskog sinhronizovanja vožnji sa Garmin Connect-om, serija Edge 1040 se lako uparuje sa Tacx indoor trenažerom za treniranje tokom cele godine. Isto tako, trenutni status baterije kompatibilnih senzora, uključujući upozorenja o bateriji, može se videti preko Garmin Connect-a. Garmin novajlije automatski dobijaju najpopularnije konfiguracije zajednice kao unapred podešene vrednosti na osnovu svojih senzora i podešenih tipova vožnje. Kada se podese, sve aktivnosti kao i podešavanja profila mogu da se podese direktno sa pametnog telefona preko Garmin Connect-a i sinhronizuju sa Edge 1040 u realnom vremenu. Kompanija dosledno razvija pametne funkcije za kontrolu vožnje i treninga, kao i navigaciju. Test će morati da dokaže koliko dugo baterija zapravo traje i kako funkcije funkcionišu u praksi. Sve informacije o testu će uskoro biti dostupne.

Izvor: Granfondo-cycling

The post Predstavljen Garmin Edge 1040 solarni biciklistički računar first appeared on PC Press.Original Article