Predstavljamo TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

0
81
predstavljamo-tag-heuer-carrera-chronosprint-x-porsche

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche – TECH

Hajde da počnemo sa osnovama. Sat je baziran na TAG Heuer-ovom Glassbox dizajnu, sa kućištem dimenzija 42mm x 14.9mm i kupolastim safirnim kristalom sa dvostrukim antireflektivnim tretmanom koji omogućava bolje čitanje brojčanika na ivici sata pod svakim uglom. Sat dolazi u verziji od 18k roze zlata sa bež brojčanikom ili od čelika sa srebrnim brojčanikom. Oba imaju rodijumovane kazaljke za sat i minute, dok indeksi i kazaljka hronografa odgovaraju tonu kućišta. Na kraju, postoje srebrni detalji oko podbrojčanika i prozora za datum na položaju 6:00. Podbrojčanici prikazuju pomoćne sekunde, 30-minutni brojač hronografa i 12-časovni brojač za hronograf. Ali, bez vidljivog tahimetrskog prstena, ovaj mehanizam je nešto drugačiji.

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Tag Heuer Carrera Chronosprint X Porsche – LIFESTYLE

Znate li onaj osećaj kada stisnete gas sportskog automobila i odlete? Snaga vas pritiska u sedištu, ali postaje lakša za rukovanje kako postepeno prelazite kroz brzine sve dok ubrzanje ne usporava kako se sve više približavate maksimalnoj brzini. Sada, prenesite taj osećaj u sat. Upoznajte novi TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche, zajednički hronograf koji je napravljen u saradnji sa kultnom automobilskom kompanijom i koji ima potpuno novi mehanizam sa neočekivanim obrtom.

Ubrazava od 0 do 100 km/h za samo 9,1 sekundu – ne čekajte, to je bio originalni Porsche 911. Ali, da obeleži tu postignuću, prva 9,1 sekunda na okviru je označena crvenom linijom. Sačekajte trenutak, to nije logično jer se ta linija prostire do 20 sekundi na brojčaniku. To je zato što novi TH20-08 mehanizam pokreće kazaljku hronografa koja ubrzava kao brojač brzine u automobilu.

Šta to znači? Pa, jednostavno rečeno, kada pokrenete hronograf, on će se kretati veoma brzo, prekrivajući otprilike trećinu brojčanika za 9,1 sekundu (otprilike 0-20 sekundi tradicionalne 60-sekundne indikacije). U međuvremenu, kazaljka hronografa zapravo usporava dok se kreće oko brojčanika, postajući sve sporija sve dok ne dostigne vrh brojčanika i ponovo počne brzo ubrzavanje. Zašto su to uradili? Koji je cilj ovoga? Ipak su to uradili.

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Iskreno, TAG Heuer bi mogao da stavi zajednički brend sa Porscheom na ovaj sat i to bi bilo dovoljno, a sigurno bi prodali mnogo satova fanovima Porschea. Međutim, oni su uradili nešto mnogo originalnije, posebno kada je u pitanju čudan TH20-08 mehanizam koji mu daje ime Chronosprint.

Ideja o hronografu koji se kreće brže, poput ubrzanja kroz prve nekoliko brzina na Porscheu, a zatim usporava kako se približavate maksimalnoj brzini (ili vrhu brojčanika) – pa, to je prilično cool i (isto tako) prilično nepraktično.

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche specifikacije:

Naziv modela

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

Referentni broj

CBS2011.FC6529 (čelik) i CBS2040.FC8318 (roze zlato)

Dimenzije

prečnik 42mm, debljina 14.9mm

Materijal kućišta

Čelik ili 18k roze zlato

Boja brojčanika

Srebrni šljokasti brojčanik (čelik) ili bež šljokasti brojčanik (roze zlato)

Indeksi

Štapićasti indeksi koji se uklapaju sa bojom kućišta i skala 60 sekundi na spoljnoj traci, brojač minuta, indikator sekundi, brojač sati

Lumen

Beli Super-LumiNova

Vodootpornost

100m

Kaiš/Narukvica

Crna ili braon kaiš od teleće kože sa utisnutim 911 logotipom, čelik sa fino brušenom, poliranom čeličnom presavijenom kopčom sa dvostrukim sigurnosnim dugmićima; TAG Heuer štit. Zlato sa fino brušenim, poliranim 18K 5N roze zlatom presvučenim kopčom sa iglom; TAG Heuer štit

Kalibar

TH20-08

Funkcije

Sat, minuti, sekunde, datum, hronograf koji se brzo pokreće, postepeno usporava tokom 60 sekundi i brzo se ponovo pokreće na vrhu.

Navijanje

Automatsko

Dragulji

33

Cena: 9.000 CHF (Čelik), 23.000 CHF (Roze zlato)

Read More