Predstavljamo Arc Browser: novo web browsing iskustvo

0
75
predstavljamo-arc-browser:-novo-web-browsing-iskustvo

Kompanija Browser Company je nedavno objavila uzbudljivu najavu: Arc browser je sada dostupan svima. 

PCPress.rs Image

Arc ima potencijal da postane veliki konkurent na tržištu browser-a

Nakon što je više od godinu dana bio u režimu samo po pozivu, kompanija je odlučila da otvori pristup svom browser-u, označavajući ovo lansiranje kao verziju 1.0. Pored ovog izdanja, kompanija The Browser Company je takođe predstavila obnovljenu veb stranicu kako bi promovisala javnu dostupnost Arc-a.

Arc browser je izgrađen na Chromium arhitekturi

Arc browser, koji je razvila kompanija The Browser Company, izgrađen je na Chromium arhitekturi. Ovaj izbor omogućava korisnicima da lako prenesu svoje sačuvane bookmark-e, login podatke i ekstenzije iz drugih browsera. Iako ovo može biti zgodna funkcija za one koji su već navikli na browser-e zasnovane na Chromium-u, novim korisnicima bi bilo neobično korišćenje na početku zbog Arc-ovog jedinstvenog pristupa tabovima.

U Arc-u, tabovi se tretiraju više kao aplikacije, koje liče na „štreberski“ proizvod koji služi korisnicima koji više vole da se kreću kroz browser koristeći prečice na tastaturi. Da bi ovo olakšao, Arc nudi niz prilagodljivih prečica za različite radnje, pružajući prilagođeno iskustvo pretraživanja za napredne korisnike.

Jedna od istaknutih karakteristika Arc-a ​​je njegova sposobnost da kreira različite „prostore (Spaces)“ za organizovanje tabova. Korisnici mogu da kreiraju prostore kao što su „Work“, „Entertainment“, „Vacation“ i „Notetaking” da kategorizuju i čuvaju tabove koje se odnose na određene aktivnosti. Ovo omogućava brz i lak pristup relevantnim tabovima bez nereda kada ih sve istovremeno držite otvorenima.

Korisnici mogu da zakače do šest standardnih tabova u svaki prostor

Unutar svakog prostora, korisnici mogu da zakače do šest uobičajenih tabova, obezbeđujući lak pristup često korišćenim sajtovima u različitim prostorima. Pored toga, tabovi se takođe mogu zakačiti pojedinačno unutar svakog prostora. Ova organizaciona struktura promoviše efikasan multitasking i pojednostavljeno iskustvo pregledanja.

Arc uključuje ugrađene alate za pravljenje beleški i bele table izvan tradicionalnog iskustva pregledanja. Ove funkcije omogućavaju korisnicima da zapisuju ideje, prave beleške i sarađuju u realnom vremenu bez napuštanja browsera. Ova integracija alata za produktivnost unutar browsera izdvaja Arc od svojih konkurenata.

Browser Company je predstavila nekoliko ažuriranja i funkcija u poslednjih nekoliko meseci kako bi poboljšala funkcionalnost i korisničko iskustvo Arc browsera. Hajde da istražimo neke od ovih značajnih dodataka.

Arc je predstavio zabavnu i inovativnu funkciju pod nazivom Boosts.

Uz Boosts, korisnici mogu da prilagode temu i izgled veb lokacija bez ikakvih veština kodiranja. Ovo uključuje mogućnost uklanjanja određenih odeljaka i dugmadi, prilagođavajući iskustvo pregledavanja individualnim preferencama. Ovaj nivo prilagođavanja omogućava korisnicima da kreiraju personalizovano okruženje unutar browsera. Da bi poboljšala upotrebljivost, The Browser Company je predstavila traku sa alatkama koja se nalazi na vrhu prozora browsera. Ovaj novi dodatak omogućava lak pristup URL traci i podešavanjima sajta, eliminišući potrebu za navigacijom kroz bočnu traku. Ovaj pojednostavljeni interfejs pojednostavljuje iskustvo pregledanja i poboljšava ukupnu efikasnost.

Arc ima podršku za sliku u slici za Google Meet

Arc sada nudi podršku slika u slici za Google Meet, omogućavajući korisnicima da nastave da učestvuju u video konferencijama dok pregledaju druge Tabove. Pored toga, browser je napravio značajna poboljšanja u podršci za više prozora, omogućavajući korisnicima da neprimetno upravljaju višestrukim prozorima za pregledanje. Ova poboljšanja doprinose fleksibilnijem i produktivnijem iskustvu pretraživanja. Mnogi popularni browseri na tržištu imaju integrisane AI asistente, a Arc takođe istražuje mogućnost ugradnje AI tehnologije u svoj browser. Kompanija je predstavila demo koji naglašava kako AI može pomoći korisnicima u modifikaciji elemenata veb lokacija. Iako ove funkcije trenutno nisu dostupne, The Browser Company planira da isporučuje ažuriranja i nove funkcije u budućnosti, potencijalno uključujući AI integraciju.

Povratne informacije korisnika eksponencijalno proširuju proizvod

Kako The Browser Company nastavlja da razvija Arc browser i prikuplja povratne informacije od korisnika, budućnost izgleda obećavajuće. Sa planovima da lansira Windows verziju kasnije ove godine, kompanija ima za cilj da proširi svoju korisničku bazu i pruži besprekorno iskustvo pregledanja na više platformi.

Sa svojim jedinstvenim pristupom organizaciji tabova, ugrađenim alatima za produktivnost i prilagodljivim funkcijama kao što je Boosts, Arc se ističe kao browser koji se brine za napredne korisnike koji traže visoko prilagođeno i efikasno iskustvo pregledanja. Kako se uvode ažuriranja i nove funkcije, Arc ima potencijal da postane veliki konkurent na tržištu browsera.

Izvor: Readwrite

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.