Povratak telefona s QWERTY tipkovnicom

0
62

U jednom trenutku povijesti mobilnih telefona BlackBerry je predstavljao sami vrh ponude, te je posebno bio popularan među poslovnjacima i korisnicima iz državnog sektora, uključujući diplomate, političare, vojsku, novinare i špijune.

Jedan od glavnih razloga popularnosti uz za tada napredne sustave zaštite bila je QWERTY tipkovnica koja je korisnicima uvelike olakšavala pisanje tekstova i poruka.

Dolaskom Androida vjerovalo se da će BlackBerry postati još popularniji, no Googleov operativni sustav mu je zapravo zadao smrtni udarac jer su korisnici počeli tražiti drugi tip pametnih telefona koji su se temeljili na velikim zaslonima osjetljivim na dodir.

Mada je Blackberry pokušao parirati drugim proizvođačima Android telefona vlastitim uređajima, uključujući one s kojih je uklonio QWERTY tipkovnicu, to mu nije pomoglo u potpunom potonuću biznisa s telefonima.

Sada se pojavila jedna tvrtka pod nazivom Unihertz koja je odlučila izdati pametni telefon inspiriran starim BlackBerryima, što znači da je na njega ugradila punokrvnu QWERTY tipkovnicu, te je objavila prvu misterioznu sličicu uređaja na svojem Twitter profilu (gore).

Kako se čini, novi Unihertz telefon je manje-više klon poznatijeg BlackBerry KEY2 pametnog telefona koji je kombinirao QWERTY tipkovnicu s dodirnim zaslonom, a pokreće ga Android.

Nadamo se da će najnovija verzija Androida, OLED zaslon i neki moćni Snapdragon čip biti dio specifikacije, jer je u suprotnom teško vjerovati da će Unihertz zaintrigirati današnje korisnike.

Original Article