Poverljive tajne kineske vojske procurele zahvaljujući… War Thunderu

0
84

Obično se ulažu milioni i milioni dolara kako bi se saznala barem neka od tajni koje neprijatelj ima u pogledu vojne snage i sličnog. U slučaju kineske vojske i njenih strogo poverljivih informacija nije bili potrebno mnogo, pošto je jedan igrač War Thunder-a objavio vojne tajne na zvaničnom forumu, u pokušaju da poboljša igru i učini je realnijom.

Kako je izvestio novinar UK Defence Journal, neko ko tvrdi da je član posade glavnog borbenog tenka otišao je na zvanični forum War Thunder-a i podelio poverljiva vojna dokumenta o mecima koje je ispalio kineski tenk pored slike dotične granate. . Očigledno je to učinjeno u pokušaju da se developeri nateraju da prilagode neke statistike u igri.

Objava je od tada uklonjena, ali se i dalje deli na društvenim mrežama, a korisnici prevode dokumente i na engleski.

Nije iznenađujuće da je dotičnom korisniku zabranjen pristup forumu, a Gaijin je objavio izjavu za Kotaku koja glasi: „Naši menadžeri zajednice su odmah zabranili korisnika i izbrisali njegovu objavu, pošto su informacije o ovoj posebnoj ljusci još uvek poverljive u Kini. Objavljivanje poverljivih informacija o bilo kom vozilu bilo koje nacije na War Thunder forumima je jasno zabranjeno, a programeri igara ih nikada ne koriste u svom radu.”

„Iako razumemo da naši igrači žele da igra bude što realnija, ljubazno ih molimo da ne rade ništa protivzakonito i da ne ugroze svoju bezbednost, kao i bezbednost članova našeg tima“, nastavili su oni. „Developeri iza igre daju sve od sebe da istraže informacije o vozilima koristeći legalno dostupne alate, a ovakvi skandali očigledno nisu korisni za naše napore.“

Ovo je do sada treći slučaj da se vojne tajne dele na forumima War Thunder-a u poslednjih 12 meseci.

A Chinese MBT crew member may have just leaked (a lot of) classified shell information on the Warthunder forum. Article soon.

— OSINTtechnical (@Osinttechnical) June 1, 2022

I hope it was in response to this https://t.co/WN8i9OEAGY

— Jack Norton (@JackNorton8064) June 2, 2022

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Poverljive tajne kineske vojske procurele zahvaljujući… War Thunderu appeared first on PLAY!.

Original Article