Postojala je ideja za Forspoken nastavak pre nego što je studio Luminous ugašen

0
37
postojala-je-ideja-za-forspoken-nastavak-pre-nego-sto-je-studio-luminous-ugasen

Luminous Productions neće postojati još dugo, jer Square Enix najavljuje planove za raspuštanje studija i preraspoređivanje zaposlenih na druge projekte unutar kompanije. Kako se ispostavilo, studio je imao više projekata u radu pre nego što su ove vesti izašle, uključujući i potencijalni nastavak na Forspoken.

Forspoken je lansiran ranije ove godine i dobio je pomešano priznanje kritičara i iako je igra privukla neke hardcore fanove, to se nije pretočilo u prodajne brojeve kojima se Square Enix nadao. U ovom trenutku, studio koji stoji iza igre, Luminous Productions, se raspušta, a zaposleni će biti raspoređeni na druge projekte. Pre nego što se sve ovo dogodilo, studio je imao planove i ideje za buduće igre.

Kako je izvestio vlasnik RPGSite, Aleks Donaldson, Luminous je bio u „preliminarnoj fazi“ razvoja drugih projekata i imao je nacrte za potencijalni nastavak za Forspoken. Međutim, sa raspuštanjem studija, verovatno je da ovi projekti neće ugledati svetlost dana, a Forspoken verovatno neće videti budući sadržaj, osim jednog planiranog DLC-a koji treba da bude objavljen ovog leta.

Luminous Engine, koji je pokretao Forspoken i koji je trebalo da bude platforma za brojne igre koje ciljaju na konzole nove generacije poput PS5, takođe će verovatno biti odbačen u korist različitih sistema koje Square Enix već ima, ili u korist third party endžina, kao što je Unreal 5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More