Pošto mu izrada igara ne ide od ruke, Amazon igre sa Istoka donosi u ostatak sveta

0
76

Gigant Amazon pokušava da se oproba na tržištu video igara sa svojim igrama, ali mu baš i ne ide od ruke. Besplatna pucačina Crucible, pristigla pre par meseci, prožeta je problemima i nema interesovanje igrača, dok MMO New World ide iz odlaganja u odlaganje.

Pošto to ne ide, Amazon na drugi način pokušava da se probije na tržištu – kroz donošenje igara iz država dalekog Istoka na zapad. Amazon Games je nedavno potpisao ugovor sa developerom Smilegate, koji podrazumeva ekskluzivno izdavanje RPG naslova Lost Ark na tržištu Evrope i Severne Amerike.

Za sada nema konkretnih detalja, ali je sasvim logično da će Lost Ark biti lokalizovan za tržište u kojem se primarno govori engleski jezik. Drugi detalji će biti naknadno otkriveni.

Lost Ark je aRPG naslov inspirisan Diablo igrama, koji se 2015. godine pojavio ekskluzivno u Južnoj Koreji. Igra je privukla veliko interesovanje igrača na izvornom tržištu, kao i u drugim regijama, ali developer Smilegate i pored ranijih planova nije uspeo da je sam prenese u ostatak sveta.

Kompanija Microsoft takođe od ranije radi na prenosu igara na zapadno tržište. Prvi naslov je već stigao – Phantasy Star Online 2 – a u planu je i da se popularni Crossfire donese u Severnu Ameriku i to obogaćen singlplejer ekspanzijom na kojoj radi Remedy Entertainment. Videćemo ko će imati više uspeha, Amazon ili Microsoft.

The post Pošto mu izrada igara ne ide od ruke, Amazon igre sa Istoka donosi u ostatak sveta appeared first on PLAY!.

Original Article