Porsche Taycani se sada brže pune i idu dalje

0
103

Porsche izdaje sveobuhvatno ažuriranje za svoje sportski Taycan EV automobile, a koje pruža značajno povećanje dosega, brže punjenje, ažurirane značajke infotainmenta i druge stvari, piše The Drive. Promjene su besplatno dostupne za sve Taycane ikada proizvedene (modeli 2020.-2022.).

Najveća promjena je poboljšana učinkovitost koja dodaje do 50 km dometa. Porsche je to postigao tako što je isključio prednji motor u normalnom i ekološkom načinu rada, dok je zadržao vozačeve postavke regenerativnog kočenja pri promjeni načina vožnje. S ažuriranjem, prvi modeli iz 2020. godine radit će jednako učinkovito kao i najnovije verzije iz 2022. godine.

Porsche je također optimizirao upravljanje toplinom kako bi se baterija dulje punila pri maksimalnih 270 kilovata.

Druga glavna promjena odnosi se na Taycanov infotainment sustav koji je Porsche ažurirao kako bi poboljšao vrijeme pokretanja i odziva dodirnih ekrana. Također je revidirao heads-up zaslon i dodao nove integracije za Android Auto i Apple CarPlay, omogućujući da oboje rade bežično. Vozači također mogu pretraživati ​​navigacijski sustav online za točke interesa i filtrirati postaje za punjenje bez brzih punjača.

Porsche je također najavio nekoliko dodatnih hardverskih opcija za Taycane iz 2023., uključujući panoramski krov i ožičenje za opcijski Dashcam sustav tvrtke. Jedini nedostatak ažuriranja je taj što će u osnovi trajati jedan dan i što morate dovesti EV u prodajni salon, no Poresche kaže da će u budućnosti omogućiti OTA (over-the-air) ažuriranja, o čemu će na vrijeme obavijestiti korisnike.

Original Article