Pokrali 97 milijuna dolara mjenjačnici kriptovaluta

0
146

Prema izvještajima iz brojnih izvora, u proteklim mjesecima na najvećem udaru hakerskih skupina našle su se mjenjačnice kriptovaluta, a među njima je najveću štetu pretrpjela japanska mjenjačnica Liquid kojoj je pokradeno digitalnog novca u protuvrijednosti od čak 97 milijuna američkih dolara.

Liquid je priznao incident, no zasad ne želi iznositi detalje jer je pod istragom japanske nacionalne financijske agencije Financial Services Agency.

Obzirom da je Liquid jedna od 20 mjenjačnica s najvećim prometom na svijetu po razmjenama koje se kreću oko 133 milijuna dolara dnevno, napad je imao utjecaja na digitalne novčanike brojnih korisnika.

Istraga je do sada otkrila da su napadači dobili pristup u Liquidovu bazu podataka koja sadrži podatke korisnika poput adresa stanovanja, email adresa, imena i enkriptiranih passworda.

Liquid kaže da čini sve što je u njegovoj moći kako bi ublažio posljedice tog incidenta i omogućio punu uslugu svojim korisnicima što je prije moguće.

Mada detalji napada nisu poznati, zasad je otkriveno da su iz digitalnih novčanika korisnika novci transferirani u 4 odvojena novčanika koji podržavaju raznovrsne tipove kriptovaluta.

Original Article