Pokémon Unite

0
278

Pokemon bitke idu u drugom smeru u Pokemon Unite, besplatnoj MOBA igri koju su razvili Timi Studios, a objavili The Pokemon Company i Nintendo. Umesto da hvataju Pokemon saputnike i putuju po regionima kako bi se uhvatili u koštac sa izazovima u teretani i borili se protiv NPC-a, dva tima od do pet igrača međusobno se bore u areni. Iako je mogućnost povezivanja i borbe protiv drugih fanova Pokemon-a dobrodošla promena u odnosu na ograničene mogućnosti za više igrača drugih Pokemon igara, Pokemon Unite se bori sa ograničavanjem igranja, frustrirajućim mikrotransakcijama i mehanikom bitke osmišlјenom u korist onih koji troše novac na igru.

Pokemon Unite je smešten na ostrvima Aeos. Kao i druge regije Pokemon-a, ovo područje istražuje profesor Pokemon-a, profesor Phorus, koji je otkrio i iskoristio Aeos energiju. Nalazi se samo na Aeos ostrvima i može da se koristi za vraćanje evoluiranih Pokemon-a na njihove osnovne oblike. Svi Pokemon-i koji žive na Aeos ostrvima poseduju malu količinu Aeos energije, koja može da se sakupi tako što će da ih onesvestite u toku bitke. Zajedno sa njihovim istraživačkim partnerom Erbie-em, profesor Phorus je osnovao Unite Battles, koji koriste Aeos Energy kao sistem bodovanja tokom svake bitke.

Iako znanje korišćeno u tutorijalu za Pokemon Unite opisuje region, čini se da nema mnogo svrhe nakon prelaska na primarni način igre. Slično kao i Pokemon GO, igrači mogu da naprave avatar sa ograničenim kreatorom likova. Igrači će takođe imati mogućnost da izaberu jednu Pokemon Unite licencu prilikom postavlјanja igre. Ovo omogućava igračima da koriste 20 Pokemona koji su trenutno dostupni u Pokemon Unite. Trenutno je na raspolaganju pet tipova bitki, a svaki poseduje različite pogodnosti. Na primer, napadači poput Pikachu-a nanose veliku štetu, ali imaju nižu odbranu, a Speedster-i poput Talonflame-a mogu da se kreću i nanose štetu brže.

Pokémon UnitePrilikom pokretanja Pokemon Unite meča, ako je Pokemon koji je igrač izabrao evoluciju poput Charizard ili Ninetails, biće vraćen na njegovu osnovnu evoluciju. U meču 5 na 5 igrači će se izroditi na igralište sa njihovim saigračima. Svaki tim ima više oblasti za osvajanje poena pomoću prikuplјene Aeos energije od poraženih protivnika. Aeos energija se sakuplјa pobeđivanjem AI Pokemon-a koji se stvaraju u areni ili nokautiranjem člana suprotnog tima. Kako bitka napreduje, Pokemon-i igrača imaju sposobnost evolucije, otklјučavajući nove vremenski posebne poteze koji mogu da se aktiviraju pomoću bumper-a na Nintendo Switch-u.

Pokémon UniteNa većini mapa postoji i područje na koje će se legendarni AI Pokemon pojavljivati tokom meča. Poraz ovog Pokemon-a daje pobedničkom Pokemon Unite timu posebne bonuse, poput mogućnosti lakšeg osvajanja poena. Međutim, ako ih AI Pokemon ili član suprotnog tima onesvesti, može da preuzimanje ovih izazova učini rizičnom odluku, jer će igrači izgubiti svu Aeos energiju koju trenutno drže. Zatim može da bude ukraden i korišćen suprotni tim. Zbog ovoga je najbolјe potrošiti vreme na borbu sa lakšim AI Pokemon-ima kako bi se sprečilo slučajno nokautiranje pre nego što se razvije.

Pokémon UniteIako su bitke kratke i lako shvatlјive, Pokemon Unite ima mnogo neuspeha zbog kojih je igra frustrirajuća. Poput mnogih besplatnih igara, Pokemon Unite se u velikoj meri oslanja na mikrotransakcije. Nove licence Unite-a, odeća za treniranje, borbeni predmeti i odeća Pokemon-a sve to košta valutu u igri. Iako neke stavke i licence mogu da se zarade kroz 14-dnevnu strukturu bonusa za prijavu ili ispunjavanjem dnevnih cilјeva događaja, opcije zarađene na ovaj način su ograničene i oduzimaju dosta vremena. Postoje tri primarne vrste valuta u Pokemon Unite: Aeos Coins, Aeos Tickets i Aeos Gems. Kovanice i karte mogu da se zarade putem događaja i dnevnih misija, ali igrač mora da kupi Aeos Gems. Zbog toga, oni koji žele da kupe posebnu licencu Pokemona moraju ili da dirinče za novčiće potrebne za Unite licencu ili kupe dragulјe kako bi preskočili čekanje.

Međutim, mikrotransakcije postaju posebno frustrirajuće kada su u pitanju artikli. Pokemon-i mogu da drže do 3 predmeta u Unite Battle-u u zavisnosti od nivoa igrača. Ove stavke, poput ostataka, nude mali porast određenim statistikama tokom bitke. Međutim, na nivou 9 igrači mogu da koriste pojačivač predmeta kako bi podigli nivo njihovih predmeta povećavajući efikasnost pojačanja. Pojačavače predmeta možete da kupite u prodavnici Pokemon Unite za 10 ulaznica za Aeos. Broj pojačavača predmeta koji su potrebni za podizanje nivoa stavki postepeno se povećava sa svakom nadogradnjom, što čini cenu Aeos karte za potpunu nadogradnju stavke frustrirajućim dirinčenjem za one koji njihove karte zarađuju putem dnevnih misija. Međutim, karte za Aeos možete da dobijete i pretvaranjem proizvoda Aeos Gems. To znači da oni koji su spremni da potroše novac mogu da opreme njihove Pokemon-e sa 3 potpuno pojačana predmeta čim dosegnu potrebni nivo, što im daje nepravednu prednost u borbi, posebno protiv onih koji ne mogu da priušte kupovinu dragulјa.

Dok Pokemon Unite nudi novi način fan-ovima da zajedno uživaju u Pokemon bitkama, frustrirajuća ograničenja stvorena da podstaknu mikrotransakcije čine igranje manje zabavom, a više ispunjavanjem misija za valutu. Iako može da se dopadne fan-ovima igara u stilu mobilnih aplikacija sa sličnom strukturom, oni koji žele mogućnost da iskuse sve što Pokemon Unite nudi bez trošenja novca moraće da ulože mnogo vremena u dirinčenje pre nego što imaju sredstava da zaista pristupe većini funkcija. Uz pobolјšanja mogućnosti zarade valute i bolјi sistem na nivou predmeta vezan za upotrebu u bitci umesto plaćenih nadogradnji, Pokemon Unite bi bio prijatnije iskustvo za igrače.

Pokémon Unite was last modified: 12 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Pokémon Unite appeared first on ITNetwork.

Original Article