Playstation Portal dobija cloud streaming u budućnosti

0
55
playstation-portal-dobija-cloud-streaming-u-buducnosti

Sonyjev PlayStation Portal prenosni uređaj je zanimljiv uređaj koji koristi Remote Play uslugu kompanije kako bi strimovao naslove sa vaše kućne konzole na prenosni periferni uređaj. Međutim, trenutno ne možete koristiti Portal za strimovanje zasnovano na oblaku, što znači da vam je potreban PS5 i jaka brzina otpremanja da biste igrali. Srećom, izgleda da će ovo veliko ograničenje uskoro biti uklonjeno zahvaljujući cloud strimovanju.

Sony je tek nedavno ušao u igru strimovanja zasnovanog na oblaku, a pretplatnici na PlayStation Plus Premium sada mogu strimovati svoju biblioteku naslova do 4K 60FPS sa uključenim HDR-om. Govoreći o tome kako bi PlayStation Portal uskoro mogao iskoristiti ovu uslugu, Hideaki Nishino – viši potpredsednik za iskustvo platforme na PlayStationu – rekao je u intervjuu za japanski časopis AV.Watch (kako je preveo korisnik ResetEra Angie):

“Iskreno, lako je proveriti funkcije. Međutim, želeli bismo da nastavimo pažljivo razmatrajući da li je ovo dobra ideja i da li možemo zaista pružiti igranje bez ikakvih problema.”

Nastavili su: “U pogledu Portala, daljinska igra i oblak se razlikuju samo u pogledu toga gde se nalazi server, i nema tehničkih problema. Počećemo sa daljinskom igrom i nastavićemo sa verifikacijom. Veoma ozbiljno smo shvatili cloud gaming otkako smo stekli Gaikai (2012).”

Prema Nishinu, “Važno je da se ne oseća kao oblak. Ako se prenos čeka i istekne, kupci nikada više neće verovati u cloud gaming. Ne želim da ljudi kažu: ‘Nisam mogao da koristim cloud gaming.’”

Iako je pomalo čudno što PlayStation Portal ne nudi cloud gaming iz kutije, činjenica da je prenosni uređaj zasnovan na Androidu znači da bismo mogli videti gomilu zanimljivih poboljšanja tokom vremena – možda čak i nativnu igru kroz emulaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More