Playstation 5 se prodaje tri puta bolje u odnosu na prošlu godinu

0
58
playstation-5-se-prodaje-tri-puta-bolje-u-odnosu-na-proslu-godinu

Zbog čitavog niza faktora, kada je Playstation 5 prvi put pušten u prodaju krajem 2020. godine, patio je od velike nestašice zaliha – što je predstavljalo veliku prepreku prodaji sistema. Konačno, prošlog meseca Soni je tvrdio da će 2023. biti godina kada PS5 više neće imati problema sa zalihama. Čini se da je to zaista tako, jer je prodaja u januaru za nama pokazala da je prodaja Sonijeve konzole porasla za preko 200% u odnosu na prethodnu godinu.

Kako je izvestio Kristofer Dring iz Gamesindustry.biz, „Na evropskim tržištima u januaru, prodaja PS5 je porasla za 202% u poređenju sa godinom ranije“. Da, 202% znači da se prodaja konzole više nego utrostručila u poređenju sa januarom prošle godine. Nije iznenađujuće, naravno, to je značilo da je Playstation 5 zauzeo prvo mesto u pogledu prodaje konzola za mesec.

Poređenja radi, Nintendo Switch je zauzeo drugo mesto (videći pad od 11% u odnosu na ovo vreme prošle godine), iako to ima nekog smisla jer se sistem bliži kraju svog životnog veka.

Zabrinjavajuća statistika se odnosi na Xbox Series X i S, koji su zabeležili pad prodaje od 32% u odnosu na isto vreme prošle godine. Naravno, Microsoft više ne nudi konkretne globalne detalje o prodaji svojih konzola, tako da je ovo najbliže što ćemo doći do poređenja između sistema.

Kada je Sony rekao da će ove godine biti dostupno više PS5, činilo se kao da su to zaista mislili. Biće veoma interesantno videti koliko će jedinica biti prodato do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More