Playstation 5 sa 32 miliona prodatih uređaja premašio SEGA Mega Drive

0
56
playstation-5-sa-32-miliona-prodatih-uredjaja-premasio-sega-mega-drive

Kada je Playstation 5 ušao u prodaju, naišao je na veliku oskudicu, delimično zbog neverovatno velike potražnje, ali i kao posledica velikih problema sa snabdevanjem. Tokom godina, konzola je postajala sve dostupnija, a 2023. je otkriveno da će to biti najbolja godina u tom pogledu. Čak i sa problemima sa snabdevanjem, Playstation 5 nastavlja da raste u rangu, pošto je sada zvanično nadmašio SEGA Mega Drive.

Sony je nedavno objavio svoj najnoviji fiskalni izveštaj za 3. kvartal 2022. koji otkriva da je Playstation 5 zvanično prodat u 32,1 milion jedinica, što ga stavlja na 18. mesto trenutno na listi najprodavanijih konzola – ušuškan između SEGA Mega Drive (30,75 miliona) i Nintendo 64 (32,93 miliona).

Kao što je pomenuto, Sony je nedavno tvrdio da bi problemi sa snabdevanjem koji se odnose na PS5 trebalo da budu uglavnom ublaženi ove godine, pri čemu proizvođač konzole očekuje velike brojke u 2023. godini. Prema Soniju, očekuju da će ove godine prodati najmanje 23 miliona jedinica kako bi nadmašili krivu prodaje PS4.

Ako se ovo završi, onda će se do ovog vremena sledeće godine PS5 gurnuti mnogo bliže 10 najprodavanijih sistema svih vremena. Nije loše za konzolu tako rano u njenom životnom ciklusu i sa problemima u prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More