Playstation 5 ne prestaje sa obaranjem rekorda u prodaji

0
61
playstation-5-ne-prestaje-sa-obaranjem-rekorda-u-prodaji

Nakon nešto sporog početka zbog problema sa snabdevanjem komponentama, Sony je početkom godine najavio da PS5 konzole više ne bi trebalo da budu u nedostatku. Videli smo kako se ovo odvija, sa brzim porastom prodaje sistema u poslednjih nekoliko meseci – i obaranjem rekorda u tom procesu. Čini se da se ova putanja neće usporavati u skorije vreme, sa još više rekorda oborenih u martu.

Kako je izvestio industrijski analitičar Mat Piscatella, Playstation 5 je uspeo da postavi novi rekord platforme za Sony, sa martovskim podacima u SAD koji otkrivaju da je prodaja konzole PS5 nadmašila prethodnog martovskog rekordera – PSP (koji je uspeo da proda 620.000 jedinica nazad u martu 2005. godine).

Ovo je samo jedan od mnogih impresivnih podviga koje je Sony zabeležio prošlog meseca, a mart je takođe bio najbolji mesec za prodaju hardvera PS5 u 2023. godini. Ovaj iznenadni priliv novih prodaja u poslednjih nekoliko meseci pomogao je da PS5 pogura dalje od njegovog starijeg brata – nadmašivši Playstation 4 po prodaji na bazi vremena (što znači 29 meseci prisustva konzole na tržištu).

Sa ove strane bare, PS5 se ponaša jednako dobro. Kako je izvestio Christopher Dring, dok su i Nintendo Switch i Xbox zabeležili pad od 18% i 10% na godišnjem nivou, PS5 je porastao za neverovatnih 369% – čime je ukupna prodaja hardvera za mart porasla za 41% širom svetske industrije.

Kada je Sony rekao da će ove godine biti dostupno više PS5, nisu se šalili. Ako PS5 nastavi da se prodaje ovako dobro do kraja godine, onda je nebo zaista granica.

Across the whole of Europe, console and PC games sales were down 11% for the first quarter of the year. But console sales were up 41%. Console success was down to PS5, with sales up 369% year-on-year. Offsetting declines from Switch (-18%) ad Xbox Series S and X (-10%)

— Christopher Dring (@Chris_Dring) April 18, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More