PlayStation 5 kontroler ima mikrofon

0
59

Sony je otkrio nekoliko novih detalja o DualSense PlayStation 5 kontroleru. Jedna od zanimljivosti je da će se novi kontroler prodavati u dvobojnom dizajnu, što je odmak od tradicionalnih potpuno crnih kontrolera. Nadalje, Sony je uklonio plavo "light bar" svjetlo sa stražnje strane kontrolera i integrirao ga u rubove touchpada, a tu je i mreža mikrofona koja vam omogućuje da tijekom igre chatate sa svojim prijateljima bez potrebe za headsetom.

No najveća promjena dolazi u uklanjanju DualShock imena, a u L2 i R2 gumbe su ugradili takozvanu haptičku povratnu informaciju, što znači da ćete pri korištenju tih gumba za neke akcije dobivati različiti otpor, recimo pri zapinjanju luka prije ispucavanja strijele.

Također je uklonjen i gumb Share, ali Sony kaže da se ne trebate brinuti jer je tu novi gumb Create koji donosi neke nove načine za dijeljenje vašeg gampelaya sa svijetom, no detalje o njemu će objaviti kasnije.

Kako se čini iz slika koje je Sony objavio uz ove informacije, izgleda da je na stražnjoj strani kontrolera USB-C utor, no možda smo se prevarili.

Plan Sonya za lansiranje nove PS5 konzole je i dalje da je izbaci na tržište uoči božićnih praznika, no puno toga će ovisiti o razvoju aktualne situacije s pandemijom.

Original Article