Playstation 5 će ove godine biti dosta dostupniji za kupovinu, poručuje Sony

0
58
playstation-5-ce-ove-godine-biti-dosta-dostupniji-za-kupovinu,-porucuje-sony

Playstation 5 je veoma tražen od lansiranja u novembru 2020. godine, iako je konzolu sada lakše pronaći na zalihama, ona se i dalje redovno rasprodaje. Međutim, sa novim PS VR2 uređajem, Sony planira da udvostruči zalihe konzole kako bi podržao lansiranje, a takođe i da izgradi bazu korisnika za predstojeće velike ekskluzive kao što su Final Fantasy 16 i Spider-Man 2.

U postu na blogu ove nedelje, Sony je potvrdio da bi igrači trebalo da „sada mnogo lakše“ pronađu PS5 konzole na zalihama. Naravno, najlakši način da se obezbedi, prema Soniju, je preko sopstvene Playstation Direct prodavnice, koja je dostupna u nekoliko regiona, uključujući SAD, UK, Francusku, Nemačku, Holandiju, Belgiju i Luksemburg.

Planirano povećanje zaliha dolazi u dobrom trenutku, jer bi Playstation VR2 uređaji trebalo da budu predstavljeni 22. februara, uvodeći novu generaciju VR-a. Nažalost, uskakanje u Sonijevu novu generaciju VR tehnologije biće skupo, jer headset košta dodatnih 550 dolara, povrh cene same PS5 konzole. PS VR2 je kompatibilan samo sa PS5, barem za sada. Teoretski, moderi bi mogli da ga načine da radi na računaru, ali nećete imati pristup ekskluzivnim PS VR2 naslovima, koji će biti dostupni samo preko PS5.

PS5 je već imao brojne ekskluzivne igre visokog profila, uključujući Ratchet & Clank, Horizon: Forbidden West i God of War: Ragnarok. Ove godine, Sony je obezbedio ekskluzivnost za Final Fantasy 16 na PS5, a Insomniac bi trebalo da lansira dugo očekivani nastavak svoje igre Spider-Man iz 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More