Play!Con Winter 2022: Željko Glumac – Pričamo o: “Quintessence: Pillars of Power”

0
37
play!con-winter-2022:-zeljko-glumac-–-pricamo-o:-“quintessence:-pillars-of-power”

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je Željko Glumac, game dizajner iz studija Old Men Games, koji nam je ispričao nešto više o igri Quintessence: Pillars of Power.

Quintessence: Pillars od Power je mračni fantazijski Deck Building Roguelike. Elementalne moći dodeljenje Herojima nisu bez opasnosti! Što si moćniji, to ste podložniji korupciji. Impozantan svet i priča će privući igrače da igraju karte, pobedjuju čudovišta, dobijaju nagrade, zaustave proždiruću Tamu ili umru pokušavajući, iznova i iznova! Koristite akcije u Kampu mudro ili možda nećete preživeti sledeću bitku!

U sledećem videu gledaćemo Miloša Dikića, game dizajnera iz Dandy Rat studija, koji će nam reći nešto više o igri Olden: Card Game.

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More