Play!Con Winter 2022: Pavle Dinulović – Pričamo o: zvuku i muzici

0
54
play!con-winter-2022:-pavle-dinulovic-–-pricamo-o:-zvuku-i-muzici

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je dizajner zvuka i kompozitor, Pavle Dinulović. Pavle je docent na Fakultetu dramskih umetnosti, na Katedri za snimanje i dizajn zvuka, gde predaje dizajn zvuka za video igre i interaktivne umetnosti. Član je Laboratorije interaktivnih umetnosti pri FDU. Bavi se dizajnom zvuka za video igre, virtuelnu stvarnost i druge oblike interaktivnih umetnosti, film, umetničke instalacije i scenske događaje.

Fakultet dramskih umetnosti je najstarija obrazovna institucija iz oblasti filma, pozorišta, radija, televizije i interaktivnih umetnosti u ovom delu Evrope, a Laboratorija interaktivnih umetnosti je njegov centar za umetničko istraživanje novih medija i tehnologija. U svojih šest godina postojanja, tim okupljen u Laboratoriji realizovao je veliki broj projekata iz oblasti poput virtuelne i nadstvarnosti, virtuelne produkcije i praćenja pokreta, eksperimentalnog pozorišta, i televizije.

U sledećem videu gledaćemo Dragomira Leku, producenta i voditelja Insert Coin Podcasta!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More