Play!Con Winter 2022: Marko Smiljanić – Igra koja preispituje psihu i osećanja

0
49
play!con-winter-2022:-marko-smiljanic-–-igra-koja-preispituje-psihu-i-osecanja

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je Marko Smiljanić, Creative Director iz studija Emotion Spark, koji će nam reći nešto više o igri Rue Valley. Pre osnivanja Emotion Spark studija, Marko je bio Kreativni Direktor Zero Gravity Games studija gde je vodio tim od preko 30 ljudi kako bi napravio Hellion, unikatnu i kompleksnu Multiplayer Space Survival igru. Sada radi na igri Rue Valley, koja svoj fokus stavlja na kompleksnost ljudske psihe i emocija.

Rue Valley je psihološki i emotivni RPG koji koristi revolucionarni Personality System i Mind Map mehanike. Igra vas stavlja u cipele čoveka koji pokušava da pobegne iz misteriozne vremenske anomalije dok se sve vreme bori sa demonima svoje prošlosti.

U sledećem videu ćemo gledati Lazara Mesaroša, Art Producera iz studija Ebb Software!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More