Play!Con Winter 2022: Kristina Mitrović – Prvi koraci nakon osnivanja studija u gaming industriji

0
50
play!con-winter-2022:-kristina-mitrovic-–-prvi-koraci-nakon-osnivanja-studija-u-gaming-industriji

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bila je Kristina Mitrović, CEO i Art Director iz studija Umbra Productions. Kristina ima mnogo godina iskustva u industriji video igara kao Animator i 3D modelar. Pre nego što je osnovala Umbra Productions, Kristina je radila na mnogim indie i AAA naslovima kao što su Fortnite, Call of Duty, Rocket League i Amnesia: Rebirth.

Umbra Productions je tim posvećenih ljubitelja video igara. Sa dugogodišnjim iskustvom u industriji u domenu indie i AAA projekata, cilj Umbra Productionsa je da pomogne gaming studijima kako bi njihove vizije dostigle pun potencijal.

U sledećem videu ćemo gledati Ivana Koroknaija, game developera iz Phobos studija, koji će nam reći nešto više o igri Cloudburst!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More