Play!Con Winter 2022: Ivan Koroknai – Pričamo o: “Cloudburst”

0
52
play!con-winter-2022:-ivan-koroknai-–-pricamo-o:-“cloudburst”

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je Ivan Koroknai, game developer iz Phobos studija, koji nam je ispričao nešto više o igri Cloudburst.

Ivan Koroknai je osnivač studija za razvoj igara Phobos iz Beograda. Sa gotovo 20 godina iskustva u razvoju ozbiljnih igara i vojnih simulacija, Ivan je pokretačka snaga iza igre Cloudburst – prvoj igri u novom žanru igara, koji uvodi asimetrični gejmplej spajajući battle-royale i survival igre na način koji omogućava svim igračima da uživaju u igri bez obzira na njihovo iskustvo.

Cloudburst je asimetrična battle-royale i survival igra čiji je cilj da stvori novi žanr. Radnja je smeštena u postapokaliptičnom svetu, na napuštenom ostrvu – vojnoj bazi iz doba hladnog rata. Hibridna priroda ovog novog žanra omogućava igračima različitih nivoa veština da zajedno igraju Cloudburst, formirajući zajednice u survival modu kako bi se uspešno suprotstavili battle-royale igračima ili se svi zajedno ujedinili protiv zajedničkog, daleko moćnijeg neprijatelja.

U sledećem videu ćemo gledati Gorana Rajšića, Creative Directora iz studija Pet Project Games, koji će nam reći nešto više o igri Ripout!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More