Play!Con Winter 2022: Goran Mijić – Pričamo o: “Music Box Plus”

0
50
play!con-winter-2022:-goran-mijic-–-pricamo-o:-“music-box-plus”

U poslednjem vikendu novembra održan je Games.Con festival koji se vratio na velika vrata Beogradskog Sajma nakon pauze zbog korona virusa. Trodnevni događaj je bio i te kako posećen, a članovi Play! ekipe su prisustvovali ne samo kao fanovi igara već kao i učesnici. U okviru Games.Con-a održali smo našu petu po redu konvenciju – Play!Con Winter 2022.

Za razliku od prethodnih događaja koji su se zbog pandemije održavali isključivo onlajn, sada smo na Games.Con sajmu bili uživo sa gostima iz domaće i regionalne gejming industrije koji su govorili o svojim igrama, koje smo ujedno mogli isprobati na samom sajmu, kao i o iskustvima u radu na igrama iz više uglova.

Ako niste bili u prilici da dođete na Play!Con, bez brige, sav materijal je snimljen i biće uskoro ovekovečen na zvaničnom Play!Zine YouTube kanalu u svojoj celosti, tako da predavanje svakog gosta možete zasebno pogledati i tako potencijalno izvući korisne savete ako planirate da se upustite u pravljenje igara.

Naš sledeći gost bio je developer iz WebmasterGM studija, Goran Mijić, koji nam je ispričao nešto više o edukativnoj igri Music Box Plus.

Goran je računarski veteran. Prvi računar ZX Spectrum je nabavio 1986. godine i od tada nije prestalo njegovo druženje sa računarima. Završio je Višu elektrotehničku školu u Beogradu, smer Nove Računarske Tehnologije. Bavio se raznim zanimljivim i manje zanimljivim stvarima, ali nikada izradom video igara. U maju prošle godine je izašao iz jednog projekta i dobio ideju da napravim edukativnu dečiju igricu za muzičko obrazovanje. Krenulo je kao hobi, videćemo gde će završiti.

Music Box Plus je multijezička edukativna muzička igrica za decu. Izaberite dečiju pesmicu i izvodite je na dečjem instrumentu prikazanom na ekranu telefona, uz vizuelno navođenje tastera koji treba pritisnuti. Istovremeno se tekst dečije pesmice reprodukuje na ekranu u karaoke stilu. U svakom trenutku možete uključiti ili isključiti ”plej mod” da vam aplikacija sama odsvira izabranu melodiju. Na kraju će aplikacija oceniti vašu uspešnost u izvođenju melodije. Veselo, zabavno, i edukativno.

U sledećem videu gledaćemo Željka Glumca, game dizajnera iz studija Old Men Games, koji će nam reći nešto više o igri Quintessence: Pillars of Power!

Pratite zvanični Play!Zine YouTube kanal za nova predavanja sa Play!Con Winter 2022 konferencije!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More