Play! na trećem danu Gamescom sajma sa sjajnom posećenošću

0
69
play!-na-trecem-danu-gamescom-sajma-sa-sjajnom-posecenoscu

Velike padavine u Kelnu i poprilična kašnjenja vozova nisu sprečile Play! da trećeg dana Gamescom sajma bude na visini zadatka, ali ujedno nije omeo ni desetine hiljada fanova da dođu u Kolnmesse i iskuse čari gejminga.

Mi smo dan započeli igrajući Fort Solis, najnoviju igru izdavača Dear Villagers. Ova igra je objavljena iste večeri kada je i predstavljena na Opening Night Live, tako da nismo imali prilike da je ranije iskusimo. Moram napomenuti da je pola sata igranja za narativne avanture poprilično malo ali za Fort Solis smo uspeli steći dobar utisak sa tolikim prozorom uvodne kampanje.

Fort Solis je naučno fantastična avantura koja prati člana svemirske posade na bazi na udaljenoj planeti koji je poslat u titularnu stanicu (ponavljamo, Fort Solis), kako bi istražio čudna dešavanja i nepostojanje ikakvog odgovora od tamošnje posade. Da ne spojlujemo previše, igra ima sjajan narativ i lepo uteruje u kosti elemente svemirskog horora, tako da je ubedljivo preporuka.

Nakon toga povratak u domaće vode, jer sam imao prilike da zaigram domaću igru Ripout koja je trenutno pri kraju razvoja i možemo je uskoro očekivati u prodaji, Igra je izuzetno uznapredovala od perioda kada sam je prvi put probao. A vidi se i da je interesovanje baš veliko obzirom da je uvek sedeo neko za računarom na kojem se igrao demo. Usput, kada sam već bio tamo kod indie bootha, koji je masivan i težak za snalaženje. Imao sam prilike da isprobam ili da bacim pogled na druge indie naslove koji garantuju svetlu budućnost scene.

Zatim sam sa Kuzmom iz časopisa Svet kompjutera, inače jednim od mojih uzora, popričao na temu Gamescom sajma a zatim smo zairali demo za Street Fighter 6. Isprovao sam novog karaktera i uverio se u brojne nadogradnje koje dolaze u odnosu na prethodnika.

Tračak slobodnog vremena iskoristio sam da skoknem do AMD-a i sa njima vidim šta se zbiva ali i da svratim delu masovnog sajmišta posvećenog isključivo zabavi. Hale su bile prepune sa ogromnim interesovanjem fanova za svaku aktivnost, bilo da je neki giveaway ili samo proba neke igre. Gužve su bile toliko velike da se u redovima čekalo po 3-4 sata. 

Malo zabave i par sastanaka kasnije, došlo je na red da vidim kakvi su noviteti za Farming Simulator 22 Premium ediciju. Odlična stvar je da je simulacija farmerskog života nikada bolja i ima ogroman nivo koji Giants nastavlja da podiže. Uskoro stižu dve nove ekspanzije koje značajno osvežavaju sadržaj, eSports farming liga cveta i to je ono što je developeru bitno kako bi nastavio dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More