Platforma za praćenje stanja guma u voznim parkovima

Poznati proizvođač guma Goodyear na CES 2020 sajmu u Las Vegasu najavio je osnivanje 100 milijunadolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures. Goodyearovi napori bit će usmjereni u više tematskih sklopova, kao što su električne i autonomne tehnologije, rješenja za povezanu mobilnost, nova generacija javnih prijevoza, infrastruktura budućnosti te nove tehnologije i materijali za proizvodnju guma. Na sajmu su ujedno predstavili cjelovitu platformu za održavanje vozila AndGo, koja kombiniranjem inteligentnih guma, prognostičke analitike i pouzdane servisne mreže omogućuje neposredno praćenje stanja voznih parkova te time i njihovo pravodobno održavanje.

Vozila uključena u uslugu sudjelovat će u rutinskim pregledima i pratit će im se stanje guma uz pomoć inteligentnih senzora. Uz vremensko planiranje upravitelji voznih parkova moći će brzo i jednostavno aktivirati široku servisnu mrežu, čime će vozila bez duljih prekida ostati u voznom stanju.
Platforma AndGo za sada je dostupna na nekim američkim tržištima, a sredinom 2020. raširit će se i u druge države, no nije nam poznato hoće li i kada biti dostupna u našim krajevima.

Original Article