Planet Coaster: Console Edition

0
439

Od trenutka kada tematska pesma počne da se izvodi iz zvučnika vašeg televizora, ne možete da ne budete veseli dok igrate Planet Coaster. To je graditelј parka koji je prihvatio konac za slatkiše, ekstatične vapaje radosti i slobodu od nekoliko sati odsečenih od briga iznad toga da li će osoba koja je sedela ispred vas, zapravo, povratiti tokom petlјe od 90 milјa na sat. Nekoliko stvari u 2020. godini je tako živopisno, gostolјubivo ili zamamno kao ono što je Frontier zamislio da donese na vašu kućnu konzolu i pošteno je reći da je to upravo ono što nam treba.

Mi volimo da gradimo digitalne stvari. Pod „mi“ naravno mislimo na igrače, a pod „digitalnim stvarima“ mislimo na sitne replike stvari koje bismo voleli da doživlјavamo svakodnevno, ali verovatno ne možemo. Frontier su verovatno najbolјi u ovom poslu, već godinama pomažući vam u stvaranju životinjskih zooloških vrtova, očigledno smrtonosnih oranica za dinosauruse i prepunih tematskih parkova.

Ako nas pitate, trebalo im je nekoliko godina da dovedu Planet Coaster na konzolu s obzirom na to da PC igrači uživaju u njemu od 2016. godine, ali to je notorno pohlepna strana naše ličnosti koju pokušavamo da držim podalјe od keksa. Ipak, stigao je tačno na vreme da uskočimo na konzole 8. i 9. generacije, pa ćemo im možda i oprostiti.

Ako to nije odmah očigledno, cilј Planet Coaster-a je izgradnja spektakularnih tematskih parkova, idealno sa toboganom ili dva kao najvećim i najbržim atrakcijama. Izgradite park, počevši od čudne staze koja vas vodi do usamlјene vožnje, i pre nego što se setite, odjednom ćete otkriti da ste vlasnik Alton Towers-a i da imate stotine zaposlenih na platnom spisku. Važno je toliko oko novca i posla, koliko i od zabave i zabave, ali opet, nije li sve?

Planet CoasterPlanet Coaster nije ništa, ako ne i karakteran. Oswald B. Thompson je vaš vodič kroz uvodni tutorijal za Console Edition i šire. On je vesela škotska vrsta koju zanima samo sreća gosta i pomaže vam u jednostavnim stvarima kao što su spuštanje i čišćenje neželјenog smeća.
Upućen je da se brine o poslu od strane knjigovođe Cynthia, koja naravno samo želi da povećate cene, i mlada influencerka Lucy, čijih 900 sledbenika znači da je treba uvek da slušate. Dakle, baš kao i u stvarnom životu onda.

Tutorijal vam daje većinu alata koji će vam biti potrebni za prelazak na Planet Coaster na konzoli, i pošteno je reći da je Frontier učinio efikasan posao izborivši dubinski graditelј parka na gamepadu, čak i ako je povremeno očigledno je da to nije njegov prirodni dom.

Planet CoasterOslobođeni direktnog klika na taster miša, otkrićete da se većinom vašeg interfejsa upravlјa pomoću shoulder dugmadi za kretanje kroz glavne kartice parka, pre nego što se oslonite na vaš pouzdani D-pad da biste ušli u glatkoću svake opcija menija. Tutorijal vas povremeno ostavi da visite, samo vas gurkajući kad možda želite jasnija uputstva okačena preko ekrana, ali ubrzo smo shvatili da se krećemo po parku i fokusiramo se na to gde treba da se obavi posao.

Poput svog zoološkog vrta Planet Zoo, i Planet Coaster je graditelј parkova sa teškim menijem, a stvaranje toga prihvatlјivog na konzoli moglo je da bude velika stvar. Igrači mogu da budu sigurni da su Frontier majstori njihove umetnosti, i uprkos činjenici da sada pritiskate okruglo dugme A ili Cross umesto tastera miša, nakon što naučite prečice, veselo ćete konstruisati vaše magično kralјevstvo efikasno kao na desktop-u. Uvek možete da priklјučite miša i tastaturu ako zaista želite, ali tada bi ste možda trebali da kupite nešto što se rimuje sa šatorom umesto PlayStation-a.

Postoji bogatstvo sadržaja, počev od Career moda, gde vam se uručuje niz parkova u raznim zapuštenim stanjima, anarhiji ili apatiji. Tada se od vas očekuje da ih sredite, pomognete im da zarade i vratite ih na mesto sreće kakvi su trebali da budu, sve dok nivo težine neprestano napreduje. Kasnije propustite nekoliko stvari i začas ćete se naći na spisku nezaposlenih upravnika parka.

Planet CoasterKad završite sa Career-om, možete da krenete do Sandbox-a i pustite mašti na volјu, stvarajući park u potpunosti po vašoj sopstvenoj slici, ili barem onoliko koliko možete da mešate pirate, dvorce iz bajki, naučnu fantastiku, stari zapad i elemente modernog tematskog parka zajedno.

Ako ne možete da pronađete sredstvo koje odgovara onome što pokušavate da uradite, možete da pokušate da ili napravite sopstveno – što je mukotrpno ako nagrađujete poduhvat na kontroleru – ili možete da se uputite u Frontier Workshop i proverite tuđe kreacije.

Pronađite nešto što vam se sviđa i možete da ga preuzmete na vaš spisak, pre nego što ga ubacite u vaš park. Možete da se pretplatite na vaše omilјene stvaraoce, ocenite njihov rad i označite najbolјe primere. To bi bilo sjajno uklјučivanje koje bi trebalo da održi interesovanje za Planet Coaster na konzoli tokom narednih godina.

Šteta je što ne postoji međusobna povezanost između zajednice za izgradnju na PC-u u Steam Workshop-u, posebno kada je stvaranje mišem nesumnjivo lakše, ali sigurni smo da će igrači konzole uskoro ispuniti relativno golu galeriju mnoštvom opcija.

Planet Coaster: Console Edition sigurno zadržava istu jasnu i živopisnu grafiku kao i njegov prethodnik za PC, mada se povremeno dogodi nekoliko prevrtanja i uvlačenja koji očigledno potkreplјuju performanse igre – igrali smo na Xbox One X dok smo strplјivo čekali dan lansiranja Series X koja će se pojaviti. Ovo nije ništa što ranije nismo videli od izdanja Frontier-ovih konzola, a baš kao i Jurassic World Evolution, na horizontu ćete pronaći neobična iskakanja i povremeno štucanje ako se okrenete i požurite kroz posebno izgrađeni park.

Radost, čudo i zanosno upravlјanje parkom postigli su spektakularni efekat u izdanju Planet Coaster: Console Edition. Frontier su majstori umetnosti izgradnje parkova i kako ulazimo u novu generaciju konzola to nikada nije bilo jasnije.

Planet Coaster: Console Edition was last modified: 22 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Planet Coaster: Console Edition appeared first on ITNetwork.

Original Article