Plaćanje firmarine od sada preko interneta

Elektronska prijava za utvrđivanje komunalne takse za isticanje firme od sada je dostupna putem portala lokalnih administracija Ipa.gov.rs, saopštio je NALED.

Za korišćenje te elektronske usluge neophodno je korišćenje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, a pravna lica od sada elektronsku prijavu firmarine za jedan ili više objekata mogu da završe preko interneta, bez odlaska na šalter lokalne poreske uprave.

“Privreda od sada podnosi prijavu za utvrdjivanje firmarine elektronski, ne mora da odlazi na šalter svake lokalne samouprave u kojoj posluje i ne mora da čeka da joj rešenje stigne u poštansko sanduče. Potrebno je samo da se loguje na sistem lpa.gov.rs i podnese svoje podatke, a uvidom u obaveze, može odmah da elektronski plati. Umesto dva sata, sve se završava za pet minuta”, kaže direktorka za regulatornu reformu u NALED-u Jelena Bojović.

Elektronsku prijavu putem ovog portala može izvršiti lice koje za to ima ovlašćenje prema PEP obrascu, uz kvalifikovani elektronski sertifikat.

Učestalost i obaveza podnošenja prijave ostaju isti kao i do sada, u skladu sa odlukama lokalnih samouprava. Prijava se podnosi za sve objekte na teritoriji jedne jedinice lokalne samouprave.

Izvor: 021
Foto: Pixabay

Original Article