Piranha Bytes zatvara studio nakon neuspeha da obezbedi finansije

0
34
piranha-bytes-zatvara-studio-nakon-neuspeha-da-obezbedi-finansije

Piranha Bytes je tokom godina napravio neke zanimljive igre, uključujući kultne klasike kao što su Gothic i Risen, kao i novije fantasy RPG-ove, Elex i Elex 2. Nažalost, iako se studio poboljšavao sa svakim izdanjem, njegovi dani su sada odbrojani zbog nedostatka investicija.

Prema zaposlenom koji je razgovarao za CD-Action, Piranha Bytes je očigledno počeo sa zatvaranjem operacija u junu. Studio nije javno objavio zatvaranje ili otpuštanja, ali kako je uočeno na sajtu Insider Gaming, kompanija je u januaru 2024. objavila izjavu koja potvrđuje da se nalazi u “teškoj finansijskoj situaciji”.

Piranha Bytes je tesno sarađivao sa Embracer Groupom, ali budući da izdavač prolazi kroz masovnu inicijativu za smanjenje troškova, odlučio je da ne finansira sledeći projekat studija. U poslednjih nekoliko meseci, studio je pokušavao da pronađe izdavačkog partnera za svoju sledeću igru, ali ako je ovaj izveštaj tačan, onda su ti napori bili neuspešni.

Iako još nemamo potvrdu šta se dešava sa Piranha Bytes, dva bivša zaposlena studija su nedavno objavila planove da osnuju novi studio. To se od vremena na vreme dešava u uspešnim i problematičnim studijima.

Iako se Piranha Bytes možda zatvara, THQ Nordic, koji je još uvek pod okriljem Embracer Group, i dalje planira rimejk Gothica, ali će ga raditi drugi studio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More