Piepacker Hands-On

0
764

Piepacker je nova igračka usluga koja želi da dopuni trenutne izbore striminga poput Stadia-e besplatnim asortimanom retro igara od prošle godine. Sve, od Earthworm Jim-a do Sensible Soccer-a, direktno iz browzera bez preuzimanja ili drugih tehničkih prepreka. Iako je fokus svakako na multiplayer-u i strimovanju sa prijatelјima, raspršeni spisak naslova ima dovolјno raznolikosti da pruži samostalnu zabavu, posebno s obzirom na nepostojeću prepreku za ulazak.

Piepacker-ova lansirna linija uklјučuje preko 60 igara izmešanih između klasika i novorazvijenih igara sa retro grafikom i mehanikom. Noviji naslovi, uklјučujući igre iz Mega Cat Studios i Morphcat Games, jedni su od najbolјih u liniji zahvalјujući modernom dizajnu. Koliko god imena poput Glover-a i Radical Rex-a mogu da izazovu nostalgične misli u delu publike, mnogi se zneće adržati na njima na duže staze ako su nastavili s igrama iz 90-ih. Umesto toga, jedinstvenije igre poput Coffee Crisis, Old Towers i Piepacker ekskluzivni Bomberman-nalik Arsene Lupin: Gentleman Bomber usidruju katalog kao besplatna iskustva koja zadržavaju retro temu bez ostatka zastarele mehanike.

Piepacker Hands-OnZa one koje zanima klasičnija strana biblioteke, kvalitet svake uklјučene igre može da bude prilično pogodak i promašaj. Na primer, Piepacker uklјučuje klasičnu Worms zagonetku Worms Blast među njegovom lansirnom linijom, ali je neobjašnjivo Game Boy Advance verzija. Ovde nije uklјučeno ništa iz PlayStation 2 generacije i šire, pa to može da bude ograničenje usluge, ali promenlјivi kompromis u ponudi jednostavno ne vredi vremena. Konzolski portovi poput PS1 verzije 40 Winks-a i Glovera rade po očekivanjima, a uklјučivanje sačuvavanja statusa čini ih mnogo sposobnijim za igranje 2021. godine.

Za retro fanove koji već redovno emuliraju igre NES, SNES i Genesis, Piepacker ima zanimlјivu funkciju koja bi mogla da se pokaže kao najkorisnija. Korisnici mogu povuku bilo koji ROM sa tih sistema u browzer i učitaju igru na Piepacker-ovim unutrašnjim emulatorima. Usluga tretira ove uvezene igre isto kao i bilo koju drugu na usluzi, tako da igrači mogu da iskoriste mogućnost sačuvavanja statusa između sesija i pozovu prijatelјe na video ćaskanje. Testirajući nekoliko igara na svakom sistemu, Piepacker nije propustio nijedan korak, čak ni kada je u pozadini vođeno video ćaskanje. Iako je trenutno dostupna samo onima koji podržavaju Kickstarter, ova funkcija „Bring Your Own Game“ na kraju će biti dostupna svima i poslužiće kao odličan način za brzo pokazivanje retro igre prijatelјu bez postavlјanja celog video ćaskanja.

Piepacker Hands-OnSa prijatelјima, Piepacker ima puno smisla, što objašnjava zašto mnoge dostupne igre sada imaju istaknute mod-ove za više igrača. Video ćaskanje (zajedno sa funki AR maskama za lice) čini sve od Worms World Party do Sensible Soccer dobrim provodom. Međutim, za nekoga ko samo želi da uđe u rundu Rageball-a, problemi se pojavlјuju. Veliko je pitanje što ne postoji način da isklјučite društvene funkcije usluge i pređete na ceo ekran. Uvek postoji mali prozor sa desne strane sa opcijama video ćaskanja sa pitanjem da li igrači žele da pozovu njihove prijatelјe da gledaju. Zaista je teško u potpunosti zaroniti u iskustvo sa takvom distrakcijom, što znači da je teško ne odabrati emulatore poput PCSX2 za igranje solo mod-ova ovih igara čak i sa Piepacker-ovim prednostima.

Dolazeći sa pravim očekivanjima, Piepacker je usluga vredna pažnje koja pruža prozor u prošlost svima koji traže brzo iskustvo igranja iz browsera. Izbor igara je eklektičan u ovim ranim danima, ali postoje neki pobednici i svi oni dolaze po pravoj ceni. Sa nekoliko prilagođavanja i javnim pokretanjem podrške za emulaciju ROM-ova, sajt bi mogao da postane osnovni u računarskim laboratorijama i javnim bibliotekama širom zemlјe. Takođe bi mogao da posluži kao odličan način za nezavisne programere da obezbede demo verzije novih izdanja na ograničeno vreme ili da promovišu starije naslove nakon lansiranja novog izdanja. Još nije sve do kraja urađeno, ali ipak vredi pogledati svakoga ko je znatiželјan koliko je lako za današnje igre živeti zahvalјujući današnjoj tehnologiji.

Piepacker Hands-On was last modified: 6 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post Piepacker Hands-On appeared first on ITNetwork.

Original Article