Phantom Breaker: Omnia

0
36

Kao fanovi borbenih igara koji se dave u dobroti nedavnih jakih boraca kao što su Guilty Gear: Strive, Melty Blood: Type Lumina i King of Fighters XV, mi smo za više u onome što bi smatrali novim zlatnim dobom za žanr. Uđite u Rocket Panda Games-ov Phantom Breaker: Omnia: remasterovanu verziju popularne borbene serije anime koja po prvi put dolazi u zapadne regione. PB: Omnia je dosta drugačija od onoga što smo do sada igrali, na neke dobre načine, i neke ne baš dobre, ali mislimo da je to još jedan jak i interesantan ukus među gomilom, čak i ako tim nažalost nije mogao da implementuje povratni mrežni kod.

Phantom Breaker: Omnia nastavlјa priču koja se suprotstavlјa grupi uglavnom srednjoškolaca i devojčica (16 devojčica, tri dečaka i zombi) jedni protiv drugih po hirovima misteriozne figure poznate kao Phantom, koji mnogima od njih daje priliku da im ispuni jednu želјu ako se bore za njega. Pošto su postali poznati kao Duelists-i, ovi likovi dobijaju magično oružje koje im omogućava da sakupe moć dok pobeđuju u borbi. Nažalost, čini se da moć takođe savija zakone stvarnosti i dimenzija, a u igri su i neke zlokobnije šeme. I tako, postaje borba između onih koji žele njihovu želјu više od svega, onih koji realizuju Phantom-ove šeme i uzvrate, i onih koji svesno rade za njega.

Phantom Breaker Omnia 1Uprkos onome što bi mogli da smatramo glumačkim sastavom uglavnom različitih magičnih devojaka heroina, Phantom Breaker: Omnia i dalјe ima pristojan i raznovrstan spisak. Mikoto je vodeći kao gotička lolita sa mačem i ima vaš standardni projektil, aperkat skok i napade jurišdaunom. Tu su i likovi poput Mei, koja je pevačica i idol koja je postala prava magična devojka sa štapićem za napade na dalјinu, i Cocoa, devojka opsednuta MMORPG igricama koja je pokazala smrtonosnu vampirsku ruku koja joj omogućava da juri njene protivnike baražom od seckanja. Koliko god da glumci na prvi pogled mogu da se smatraju stereotipno, oni imaju dobar nivo raznolikosti i u izgledu i u stilu borbe. Postoje čak i gostujući likovi iz drugih popularnih anime franšiza kao što su Kirisu iz Steins-a; Gate i Rimi iz Chaos-a; Head.
Tehnički, treća igra serije, Phantom Breaker: Omnia je osvežena i prefinjena kolekcija japanskih izdanja. Ne samo da dovodi sve prethodne likove u jednu igru, već dodaje još dva u obliku Maestra-e i Artifaktor-a. Takođe su ponovo izbalansirani i podešeni likovi i mehanika igre i dat joj je remiksovan soundtrack. Originalni soundtrack je još uvek tu i možete da ga slobodno prebacite, ali mislimo da je Rocket Panda uradio divan posao sa remiksovanom muzikom za Omnia-u. Svaka od remiksovanih pesama deluje malo detalјnije od njenih originalnih kolega, dodajući više emocija i intenziteta ukupnim borbama.

Mislimo da je jedno od retkih problema sa celokupnom prezentacijom Phantom Breaker: Omnia dizajn nekih od novijih boraca u igrici. Tamo gde većina modela likova glumačke ekipe ima ručno nacrtane duhove i izgledaju sjajno, nekoliko likova izgledaju kao veoma suptilni 3D modeli. Kada je borba u toku, oni funkcionišu kako treba kao i svaki drugi lik na spisku, ali takođe izgledaju kao da su napravlјeni za drugu igru sa kontrastom koji stoje rame uz rame sa bilo kojim od 2D animiranih likova. Nije kao da je ovo Capcom vs. SNK, tako da je pomalo čudna stvar videti dva prilično suprotna stila dizajna likova koji žive u ovom spisku.

Phantom Breaker Omnia 3Kada je u pitanju igranje u igrici Phantom Breaker: Omnia, ima vrlo lako podešavanje. Umesto unosa kao što su četvrtine krugova i dugmad za specijalne akcije, svaki lik ima lake, srednje i teške napade, kao i posebno dugme za napad. U neutralnom stanju, specijalno dugme za napad će izvršiti brojač rafala koji može da apsorbuje neprijatelјske napade i zatim ih kazni. Takođe može da se uklјuči da radi jači brojač po cenu nekog posebnog merača karaktera. Držanje napred, dole ili nazad kada koristite specijalno dugme za napad čini poseban potez (kao što je Mikoto-ov gore pomenuti projektil, aperkat skok, odnosno jurišni napad), ali pritiskom na dugme za jak napad u isto vreme, takođe možete da uradite aktivirano-up EX specijalni pokreti koji jedu poseban metar i deluju kao super potezi. Takođe možete da pokrenete ultimativni potez Phantom Break-a na maksimalnom metru da biste izvršili ultimativni napad vašeg lika.

Ono što sve ovo zaista čini zanimlјivim je upotreba stilova u Phantom Breaker: Omnia. Svaki lik ima opciju da bira između Hard, Quick i Omnia stilova igre. Svaki stil prilično drastično menja ono što vaš lik može da uradi. Quick Style ima mogućnost izbegavanja Slip Shift-a i vaši laki i srednji napadi imaju automatske kombinovane cikluse. U međuvremenu, Hard se fokusira na odbranu i super oklop, ali gubite pristup lakim i srednjim automatskim kombinacijama, ostavlјajući samo teške automatske kombinacije. Omnia je balans između dva, omogućavajući vam da koristite sve vaše automatske kombinacije i sposobnosti po cenu gubitka nekih odbrambenih opcija i zamenu napada Phantom Breaker-a vašeg lika sa „All-Range Attack“ koji ispalјuje projektile za navođenje i isti je za svaki lik.

Phantom Breaker Omnia 4Zaista nam se sviđa sistem od tri stila i opcije koje pruža. Definitivno postoje likovi koji imaju više koristi od jednog ili drugog i biće zanimlјivo videti šta igrači favorizuju. Igra takođe sadrži neke od najjednostavnijih unosa koje smo ikada videli u borbenoj igri i omogućava igranje gde će bolјe razumevanje napada vašeg lika i mehanike igre biti mnogo važnije od vaše sposobnosti da ih ispravno unesete.

Ipak, pomalo smo podelјeni oko određenih aspekata igre kao što su Clash i Burst Counter. Kao u svakoj borbenoj igri, kada vaš napad istovremeno pogodi protivnika, sukobi se bez štete na bilo kojoj strani. Međutim, u Omnia-i, možete da probijete sukob različitim napadima da biste pokušali da se probijete, što obično ima za rezultat višestruke sukobe. Sukob se čak podstiče jer svaki sukob daje snažno povećanje vašeg specijalnog merača. Ono što nam se ne sviđa u vezi s tim je što čini da se igra previše oslanja na Clashing i Burst Counters. Igrajući kroz Arcade Mod, čak i u ranim fazama, videćete da protivnici šalјu neželјene poruke iz Clashes i Burst Counters svaki put kada pokušate da se potrudite u napadu. Za nas, upravo smo počeli da izvlačimo Burst Counter od naših protivnika i onda kažnjavamo, ali skoro svaki put kada smo pokušali da uđemo u all-in sirovo, završilo se sa dugom serijom okršaja koji su se odvijali sve dok neko od nas ne bi zgnječio napad koji je uspeo da prođe.

Phantom Breaker Omnia 5Što se tiče različitih mod-ova u Phantom Breaker: Omnia, on nudi dosta toga. Postoji Story mod koji sadrži originalne Phantom Breaker i Phantom Breaker: Extra storylines, kao i Arcade, Survival, Time Attack i Score Attack modove. Takođe ima lokalni VS za mečeve između dva igrača i igrača protiv CPU-a, Training mod i Online modove. Nismo bili u mogućnosti da efikasno istražujem online igru zbog nedostatka igrača koji su bili dostupni tokom našeg perioda za recenziju, ali ovo možemo sa sigurnošću da kažemo: Phantom Breaker: Omnia nema mrežni kod za vraćanje nazad. Zasnovan je na kašnjenju i verovatno će naići na tradicionalne probleme na mreži sa kojima su se borbene igre ranije suočavale na osnovu toga koliko je vaš protivnik udalјen od vas, posebno ako se usudite da koristite Wi-Fi vezu.

Phantom Breaker: Omnia je zaista zanimlјiva anime borbena igra sa eklektičnom postavom likova, čak i ako neki od umetničkih stilova tih likova izgledaju čudno i van prostorno. Zanimlјiv i lako razumlјiv borbeni sistem takođe znači mogućnost specijalizacije bilo kog datog lika sa tri sistema igre i dalјe povećanje raznolikosti stilova igre. Neki bi mogli da budu zatečeni jednostavnošću unosa, ali još uvek postoji mnogo strategije i savladavanja likova. Ipak, otvorena opcija za zloupotrebu mehanike Clash i Burst Counter-a izgleda kao da povlači borbe Phantom Breaker: Omnia. Dodajte ovome oprez koji dolazi sa zaglavlјivanjem na mrežnom kodu zasnovanom na kašnjenju i ova igra ima nešto prtlјaga. Uprkos tome, to je takođe moderna igra sa zabavnom glumačkom ekipom i dobrom muzikom koja ide uz nju, što Phantom Breaker: Omnia čini još jednim dobrodošlim dodatkom rastućoj listi novih boraca.

Ova recenzija je zasnovana na PS4 digitalnoj kopiji koju je obezbedio izdavač. Phantom Breaker: Omnia izašao je 15. marta 2022. na PS4, Xbox One, Nintendo Switch i PC preko Steam-a.

Phantom Breaker: Omnia was last modified: 21 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post Phantom Breaker: Omnia appeared first on ITNetwork.

Original Article

(Visited 2 times, 1 visits today)