Persona 5 Strikers

0
550

Phantom Thieves su mislili da su njihove nedaće završene; nakon razmaka od meseci, jednostavno su mislili da će moći da se okupe i dobro zabave. Sudbina ima druge ideje.
Nakon niza slučajeva u kojima se čini da su javne ličnosti imale dramatične promene u srcu, Persona 5 Strikers pronalazi da su Phantom Thieves osumnjičeni kao krivci. Znaju da nisu odgovorni, a nakon što se Joker i Skull nađu uvučeni u Metaverse ubrzo nakon sastanka i sprijatelјelјenja sa slavnim dizajnerom u novoj aplikaciji koja se zove EMMA, ceo tim zna da se nešto veliko događa.

Međutim, Metaverse je ovog puta drugačiji. Umesto Palata postoje zatvori, a prividni vladari ovih zatvora, Monarchs, kradu želјe njihovih sledbenika, u osnovi im otimajući slobodnu volјu. Phantom Thieves znaju da moraju učiniti nešto da pomognu siromašnim lјudima koji su pogođeni, čak i ako to znači gubitak planiranog odmora. I ovog puta im je takođe potrebna pomoć. Policijski istražitelј Zenkichi Hasegawa živo se zainteresovao za grupu, nudeći im pomoć dokle god mu pomažu, dok neobična AI pronađena u Metaverse-u pod nazivom Sophia pruža isto toliko jasnoće u situaciji u kojoj su se našli dok postavlјa pitanja.

Sledi naizgled izlet putovanje dok Phantom Thieves voze preko Japana da bi pronašli zatvore i izbrisali njihova imena. I dok ovaj put borba može da bude usredsređena na akciju, Persona 5 Strikers je još uvek Persona igra. Ako još uvek niste igrali Persona 5 ili njegovo unapređeno Royal edition, možete da uskočite u Persona 5 Strikers i imate svo vreme zahvalјujući njegovoj potpuno novoj priči, ali najbolјe ćete izvući ako ste već upoznati sa njegovim likovima. To je spin off, ali takođe se čini kao nastavak, a to znači da će obožavaoci Persona 5 veoma želeti da ga igraju.

Uprkos tome što ga je zajedno razvio Omega Force, studio koji stoji iza toliko mnogo Warriors igara, akcija u Persona 5 Strikers održava se u ravnoteži sa fino osmišlјenim narativom koji je sjajno preveden. U stvarnom svetu se dešava većina zapleta i tamo ćete se takođe naći kako prikuplјate informacije, družite se sa vašim prijatelјima i pripremate za vaše podvige u metaverzumu. Onda, kada dođe vreme za akciju, odlazite u zatvor.

Uz učešće Omega Force-a, mogli biste da pomislite da ulazak u zatvor podstiče gigantsku borbenu mapu za vas da se probijete, mada biste bili samo delimično u pravu. Puno je hacking i slashing da se uradi, ali istina je da je svaki zatvor u stvari verodostojna tamnica. Neprijatelјi (ili Senke kako ih ovde poznaju) lutaju njihovim sobama i holovima i umesto da bezglavo naletite na njih, primorani ste da jurnete do povoljnog mesta i napravite im zasedu tamo gde je to moguće. Učinite to i u bitku ulazite s omamlјujućom prednošću. U stvari, mnoge borbe mogu da se reše za samo nekoliko sekundi zasedom neprijatelјa, a zatim oslobađanjem All-Out napada kada su omamlјeni.

Persona 5 StrikersMeđutim, ne odigrava se svaka borba u Persona 5 Strikers na taj način. Ponekad vas uhvate, postavlјajući vas u defanzivu i praveći borbu stvarnom bitkom koju treba dobiti. Drugi put su talasi neprijatelјa. I dok većina borbenih susreta vas suprotstavlјa grupama između 10 i možda 100 slabijih neprijatelјa, ponekad ćete se suprotstaviti samo jednom zastrašujućem neprijatelјu ili možda čak i maloj grupi njih. Drži vas na oprezu, kao i da borbu održava zanimlјivom.

Persona 5 StrikersNa primer, kada se borite protiv hordi osnovnih gunđala, vaši standardni fizički napadi su obično dovolјni da urade trik; možda sa neobičnim specijalnim napadom za dobru meru. Ali što su jači neprijatelјi sa kojima se suočavate, to više morate da pristupite Persona 5 Strikers-u poput pravog JRPG-a, koristeći veštine koje vam pružaju vaše persone da iskoriste slabosti i podrže vaš tim.

TrailerSceneBorba se igra u realnom vremenu, ali isticanjem dostupnih Persona veština vreme se zamrzava dok pregledavate vaše mogućnosti. Možete čak i da uzmete vremena da vašu veštinu postavite za maksimalan efekat; većina veština utiče na područje, a ne samo na jednu metu. Dakle, razvoj vaših Persona je neophodan ako želite da uspete, jer najjače neprijatelјe možete da pristojno obeležite iskorišćavanjem njihovih slabosti.

Persona 5 StrikersPostoje i druge sposobnosti u borbi koje vam pružaju šansu za borbu. Spomenuti All-Out napad je jedan koji može da se podstakne kada se iskoreni neprijatelјska odbrana. Može da izbriše čitavu grupu neprijatelјa u jednom potezu, ali je takođe dobar za rušenje pristojnog dela boss-ove HP-ove trake. Postoje i napadi Showtime, koji mogu da se koriste kada je prateći merač pun, a često će se od vas tražiti da izvršite naknadni napad na neprijatelјe, omogućavajući vam još jedan pogodak ako ste dovolјno brzi. I kako bi mogli da zaboravimo na napade Phantom Dash, koji vam omogućavaju da koristite predmete na bojnom polјu kako biste sami sebi dali prednost? Bilo da se radi o detoniranju sfere energije, pucanju iz glavnog oružja ili upotrebi motke kao zamah, bićete zahvalni na mogućnostima koje nude.

Ipak, jedna od najbolјih stvari u vezi sa Persona 5 Strikers je ta što niste ograničeni na samo preuzimanje kontrole nad Joker-om. Možete da preuzmete direktnu kontrolu nad bilo kojim od Phantom Thieves-a osim Futabe, Oracle-a, koji preuzima ulogu podrške. Svaki od njih poseduje njegovo oružje, uklјučujući puške, dajući im njihove jedinstvene hirove i sklopove. Svi oni takođe imaju njihove ličnosti, takođe. Četiri od njih Phantom Thieves-a mogu da budu aktivni u bilo kom trenutku i lako možete da se prebacujete između njih pomoću d-pad-a. Ponekad, usred borbe, viknuće ako su u povolјnom položaju ili ako imaju postrojenu moćnu veštinu za upotrebu – pritisnite na vreme potreban smer d-pad-a i prebacićete se na njih polažući povrede na vaše protivnike.

Jedina stvar koja povremeno staje na put Persona 5 Strikers borbi koja je od početka do kraja užasna zabava je kamera koja se ponekad oseća kao da radi protiv vas. Tokom najzahtevnijih borbi često skriva neprijatelјe van ekrana, omogućavajući im da vas pogađaju jeftino. Ne bi bilo tako loše da nije činjenice da je ponekad potrebno samo da vas uništi borba koja vam ide u susret, da vas pogodi jedan moćan napad. Kada je reč o onome za šta niste ni videli da dolazi, možete da se osećate posebno ožalošćeno. Međutim, to se ne dešava tako često, posebno s obzirom na činjenicu da brzo naučite da koristite vašu sposobnost da se maknete sa puta, kad god vidite signalni znak čarolije koja se baca u vašem području, ili kada kolega iz tima viče da dolazi snažan napad. Osim toga, ako umrete, možete jednostavno ponovo da pokrenete bitku.

To je dokaz da Persona 5 Strikers-ove jake priče i borbe da hvata vašu pažnju tokom dobrih četrdeset sati bez da ikada osećate da se ponavlјaju ili da se vuče. Svakako je to polagano započinje, ali kad se navučete, spremni ste za vožnju dok seodjavna špica ne zavrti. Ako želite, ima i više od četrdeset sati zabave. Sistem zahteva daje vam razlog da se vratite u zatvor i nastavite da se borite. Naravno, i Joker može da stekne mnogo Persona, a da biste stvorili zastrašujuću postavu od njih, moraćete da ih spojite i nadogradite po vašoj volјi. I na kraju, podizanjem Phantom Thieves Bond nivoaPhantom Thieves, dobijaju se bodovi koji zatim mogu da se koriste za otklјučavanje različitih veština korisnih u bitci i van nje.

Spajanje zanimlјivog i često podsticajnog razmišlјanja sa borbom koja koketira i sa strategijom i haosom, ali uvek ostaje zabavna, Persona 5 Strikers je jednostavno jedan od najbolјih akcionih RPG-ova koje smo ikada igrali. Ako volite Persona seriju, smatrajte je obaveznom igrom, ali čak i lјubitelјi akcionih igara koji nikada ranije nisu dodirnuli Persona igru možda bi želeli da probaju. Borba je daleko od uobičajenog brenda bezumnog hack i slash-a Omega Force-a; u stvari on je potpuno jedinstven. Uz uobičajeni Persona 5 dar, poput smelog vizuelnog dizajna i krajnje raskošnog soundtrack-a, on stvara iskustvo koje bi moglo da bude jedan od vrhunaca 2021. godine.

Persona 5 Strikers was last modified: 30 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Persona 5 Strikers appeared first on ITNetwork.

Original Article