PC Press video: Srbija kula zdravlja – BIZIT panel

0
66
pc-press-video:-srbija-kula-zdravlja-–-bizit-panel

PC Press Studio

PCPress.rs Image

Prvi dan BIZIT 2023 konferencije je okončan panelom posvećenom eZdravlju, koji je zauzeo posebno mesto u programu. Nakon uvodnog predavanja pod nazivom „Digitalizacija zdravstvenog sistema“ našeg voditelja Uroša Bogdanovića (po struci lekara), organizovana je debata.

PCPress.rs Image

Učesnici panela bili su: Dragana Nikolić (Roche), Marijana Vasilesku (Medigroup), Vukašin Radulović (Heliant), Miloš Nikolić (Galenika), Strahinja Mavrenski (MNA) i Vasilije Kodžopeljić (Schneider Electric), a moderator panela je bio Uroš Bogdanović. U panelu je konstatovano da su digitalizacija podataka i digitalizacija usluga dve različite stvari, istovremeno veoma važne. Istovremeno je digitalizacija tehnologije značajno brža od digitalizacije prava. Takođe je važno da zdravstveni sistem isprati pacijenta od početka do kraja njegovog lečenja, koje se ne završava samo sa posetama lekaru, već se nastavlja i nadalje. Pokrenuto je i pitanje komplikovanosti upotrebe sistema u kome jeste sve dostupno na klik, ali i dalje postoji potreba za pojednostavljivanjem procedura u zdravstvu.

Ceo panel možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.