PC Press video: Anonimnost na Internetu ne postoji, Nevena Ružić, Fondacija za otvoreno društvo

0
69
pc-press-video:-anonimnost-na-internetu-ne-postoji,-nevena-ruzic,-fondacija-za-otvoreno-drustvo

Top50


PCPress.rs Image

Šta su ljudska prava i da li su sada ugroženija nego pre 20 godina, da li je anonimnost na internetu iluzija, koliko su digitalizacija i modernizacija upropastile privatnost, gde su najveći problemi sa stanovišta ljudskih prava kada je život u pametnim gradovima u pitanju, koliko je cancel kultura ugrozila ljudska prava i šta je rešenje, kako i gde početi sa edukacijom, su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Nevenom Ružić, Koordinatorkom programa u Fondaciji za otvoreno društvo.

PCPress.rs Image

U novom video intervjuu ugostili smo Nevenu koja radi na programima Životna sredina i klimatska pravda i Digitalna straža u Fondaciji za otvoreno društvo. Od 2001. godine bavi se informacionim pravom i temama poput offline i online slobode izražavanja, prava na privatnost, slobodnog pristup informacija, tajnosti podataka, bezbednosti podataka, upravljanja internetom. Pre dolaska u Fondaciju bila je pomoćnica generalnog sekretara Službe Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i više od 10 godina bila je zadužena za normativu (priprema i unapređenje propisa koji uređuju oblasti slobodnog pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti), pravna pitanja, kao i saradnju – domaću i međunarodnu. Fondacija za otvoreno društvo, Srbija osnovana je 17. juna 1991. godine. Fondacija je deo mreže Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations) sa sedištem u Njujorku, jedne od najvećih filantropskih organizacija u svetu.

Ceo video intervju sa Nevenom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

eFakture


Tagovi: , , , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.