PC platforma čini polovinu prodatih igara kompanije Capcom

0
83

Tržište PC igara je doživelo prilično veliki porast poslednjih godina, posebno kada su u pitanju izdavači koji podržavaju platformu sa dobro optimizovanim i prilagođenim verzijama svojih igara za PC. Jedna kompanija koja je postigla veliki uspeh na PC-u je Capcom, pri čemu je izdavač otkrio da je polovina njene prodaje igara na PC platformi.

U okviru Q&A sesije kompanije u drugom kvartalu 2022. fiskalne godine sa investitorima, Capcom je upitan „Koji je odnos prodaje računara i ukupne prodaje jedinica u vašem podsegmentu potrošača na kraju Q2 u fiskalnoj godini koja se završava 31. marta 2023.? ” na šta je kompanija odgovorila: „Približno 50%, pri čemu prvenstveno raste prodaja kataloških naslova.“

Za više konteksta, tokom ovog poslednjeg kvartala, Capcom je uspeo da proda oko 10 miliona igara (9,6 miliona da budemo precizni), sa približno 4,8 miliona jedinica koje se pripisuju PC-u.

Kada se uzme u obzir činjenica da Capcom razvija igre za sve aktuelne moderne sisteme, impresivno je videti da je PC uspelo da se proda onoliko jedinica koliko i za PlayStation, Xbox i Switch zajedno. Nadamo se da će se izdavač kao rezultat toga još više fokusirati na tržište računara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post PC platforma čini polovinu prodatih igara kompanije Capcom appeared first on PLAY!.

Original Article