PC Muzej – Dobro došli u prošlost

0
56
pc-muzej-–-dobro-dosli-u-proslost

PC Press Studio


PCPress.rs Image

U novom videu na PC Press YouTube kanalu malo smo se vratili u prošlost i prisećamo se samih početaka računarstva.

PCPress.rs Image

Sećajući se ranih dana personalnih računara, PC Press je početkom 2006. godine organizovao veliku akciju prikupljanja starih kompjutera, periferijske opreme i drugih uređaja. Zahvaljujući brojnim čitaocima, sakupili smo izuzetnu kolekciju koja je prikazana javnosti 3. juna 2006. godine u galeriji Progres u Knez Mihailovoj ulici, tokom “Noći muzeja”. Obišlo ju je desetak hiljada ljudi. Izložba je kasnije preseljena u galeriju O3one, gde su tokom čitave nedelje organizovana predavanja i tribine o istoriji računarstva. Kolekciju smo najzad donirali Muzeju nauke i tehnike, gde je i danas deo stalne postavke. Više o tim danima možete da pročitate na http://pc.pcpress.rs/tekst.php?id=6533 a neke od eksponata da pogledate na sajtu pcmuzej.com.

Poželeli smo tada da “osvojimo” još neki medij, pa smo u saradnji sa kolegama iz IT TV produkcije napravili video katalog izložbe, koji su Marko Jovanović i Ivan Trnavac pretvorili u DVD sa preko 90 minuta video materijala. Do sada su taj materijal mogli da vide samo posetioci muzeja koji su ga dobili na DVD-u, a sada je raspoloživ svima na našem YouTube kanalu.

Svratite u prošlost i uživajte u danima mladosti kućnih računara, a i onih koji o njima pišu…

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

eFakture


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.