PayPal otpušta 2,500 zaposlenih

0
71
paypal-otpusta-2,500-zaposlenih

PC Press Studio

PCPress.rs Image

PayPal otpušta 9% svoje radne snage. Odluka će uticati na oko 2.500 zaposlenih, koji će svoju sudbinu saznati do kraja nedelje. PayPal-ova otpuštanja dolaze skoro tačno godinu dana nakon što je kompanija otpustila više od 2.000 radnika kako bi smanjila troškove.

PCPress.rs Image

Veliki rast PayPal-a u poslednjim mesecima 2023. godine

Uprkos hiljadama otpuštanja u 2023. godini, otpuštanja u tehnološkim kompanijama su nastavljena i u 2024. Istog dana kada je PayPal otpuštao, Block je sproveo svoj drugi krug otpuštanja u dva meseca. Ranije ovog meseca, Google je otpustio više od hiljadu radnika u svojim odeljenjima za pomoćnike i hardver.

PayPal je bila jedna od najranijih kompanija u industriji online plaćanja, ali su poslednjih godina rivali poput Zelle-a i tehnološke kompanije sa dubokim džepovima poput Apple-a, ušle u prostor. Konkurencija u industriji plaćanja vrši pritisak na PayPal.

Otpuštanja PayPal-a se dešavaju uprkos snažnom rastu kompanije tokom 2023. godine. Prihod kompanije u septembru 2023. iznosio je 7,42 milijarde dolara, što je povećanje od više od 8% u poređenju sa njenim prihodom godinu dana ranije. Nadmašio je očekivanja o zaradi i prijavio dvocifreni rast u broju transakcija koje su se desile preko njegove platforme.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.