Pax Dei je ambiciozni sandbox MMO u Unreal 5 endžinu

0
40
pax-dei-je-ambiciozni-sandbox-mmo-u-unreal-5-endzinu

Prvi put smo čuli za Pax Dei još 2021. godine. U to vreme je bio predstavljen kao skalabilni MMO u oblaku i navodno se razvijao u partnerstvu sa Xbox-om, iako je kasnije prešao u projekat na više platformi. Sada je studio iza igre, Mainframe, zvanično predstavio svoj ambiciozni MMO.

Pax Dei je MMO sledeće generacije koji se gradi uz Unreal Engine 5. Kao što su prethodne glasine nagovestile, postojaće puna PC verzija igre, kao i klijent zasnovan na oblaku, koji će vam omogućiti da se prijavite i igrate na bilo kom ekranu putem striminga. Ovo je sandbox MMO, sa ciljem da omogući igračima da grade sopstvene gradove i sela na mapi sa potencijalno hiljadama drugih igrača.

Kao što možete videti iz trejlera, igra je već grafički impresivna i developeri očigledno dobro koriste set vizuelnih funkcija Unreal Engine 5. Baza igrača će biti odgovorna za kovanje sopstvenog oružja, oklopa i izgradnju sopstvenih zgrada. Slično kao EVE: Online, ekonomija će u velikoj meri biti vođena igračima, pored PvP borbi između frakcija.

Svi ovi dizajnerski izbori su napravljeni u uverenju da je društvena interakcija između čoveka i čoveka „krajnji izvor zabave“. Ovo je nešto što su drugi MMO ranije iskoristili, ali ne baš u ovom obimu.

Još uvek nema datuma lansiranja, ali prijave za alfa test su sada otvorene, a igru već možete navesti na listi želja na Steam-u. Mainframe takođe ima Discord podešen da prikuplja stalne povratne informacije zajednice tokom razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More