Patreon uvodi funkciju darivanja za kreatore 

0
37
patreon-uvodi-funkciju-darivanja-za-kreatore 

PCPress.rs Image

Patreon, platforma za plaćeno članstvo za kreatore, objavila je nove funkcije osmišljene da pomognu kreatorima da unovče svoje pratioce koji ne plaćaju i iskoriste nove tokove prihoda. Ovo uključuje mogućnost prodaje pojedinačnih postova, funkciju darivanja za kreatore da poklone ograničene pretplate obožavaocima i promotivne alate za deljenje klipova na društvenim medijima.   

PCPress.rs Image

 Nove funkcije odražavaju Patreonove stalne napore da se proširi izvan svoje uloge platforme za monetizaciju. Prošle godine, Patreon je lansirao besplatne opcije članstva, omogućavajući obožavaocima da prate svoje omiljene uticajne osobe bez obaveze da se obavežu na mesečnu pretplatu. Kompanija je otkrila u današnjem postu na blogu da je taj potez već imao više od 30 miliona prijava. 

 Sada, Patreon uvodi jednokratne kupovine za sadržaje kao što su postovi i kolekcije, tako da pratioci mogu da pristupe plaćenom sadržaju bez plaćanja članstva. Kompanija je ranije dozvoljavala jednokratne kupovine za različite digitalne proizvode, kao što su video snimci, epizode podkasta i slike.  

Platforma takođe testira ponudu poklona koja omogućava kreatorima da daju ograničene pretplate obožavaocima. Na primer, influenseri mogu nekome da pošalju jednomesečno članstvo kao poklon za verne pratioce. 

 Pored toga, Patreon poboljšava komunikaciju otvaranjem sekcija za ćaskanje u zajednici za besplatne i plaćene članove, kao i uvođenjem funkcija kao što su sat odbrojavanja i funkcija ćaskanja uživo za promovisanje novog i predstojećeg sadržaja. Postojaće i novi alat za automatsko generisanje audio i video klipova Patreon postova koji će se koristiti kao tizeri na platformama društvenih medija.  

 Sve ove nove funkcije će postati dostupne u narednim mesecima, saopštila je kompanija. 

Izvor: techcrunch.com

SBB


Tagovi: , , , , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.