Partnerstvo između Flywheela, Microsofta i NVIDIA-e donosi napredak u istraživanju medicinske dijagnostike

0
83
partnerstvo-izmedju-flywheela,-microsofta-i-nvidia-e-donosi-napredak-u-istrazivanju-medicinske-dijagnostike

Summary

US-ov platforma za veštačku inteligenciju u medicinskoj dijagnostici, Flywheel, zaključila je partnerstvo sa Microsoftom i NVIDIA-om kako bi lansirala svoje rešenje za upravljanje podacima kao uslugu (SaaS). Ova platforma je dostupna od 2015. godine i unapređuje istraživanje medicinske dijagnostike, omogućavajući […]

Partnerstvo između Flywheela, Microsofta i NVIDIA-e donosi napredak u istraživanju medicinske dijagnostike

US-ov platforma za veštačku inteligenciju u medicinskoj dijagnostici, Flywheel, zaključila je partnerstvo sa Microsoftom i NVIDIA-om kako bi lansirala svoje rešenje za upravljanje podacima kao uslugu (SaaS).

Ova platforma je dostupna od 2015. godine i unapređuje istraživanje medicinske dijagnostike, omogućavajući ubrzane procese pripreme i obuke podataka za razvoj modela veštačke inteligencije. Cilj istraživanja u medicinskoj dijagnostici je podrška kompanijama iz oblasti bio-nauke, istraživačkim institucijama i zdravstvenim provajderima.

Prema analizi podataka kompanije GlobalData, globalno tržište medicinske dijagnostike je u 2020. godini vredelo 36,19 milijardi dolara, a očekuje se da će do 2028. godine dostići vrednost od 56,53 milijarde dolara. Prognozira se da će u periodu od 2021. do 2028. godine godišnje rasti po stopi od 5,8%.

Dr. Richard Bruce, vanredni profesor radiologije i potpredsednik za informacione tehnologije na Medicinskom fakultetu i Javnom zdravlju Univerziteta u Viskonsinu, izjavio je: „Oduševljeni smo što možemo istražiti kako ova duboka integracija između sistema može omogućiti povećanje brzine i obima istraživanja. Naš fokus je na smanjenju jaza u medicinskoj dijagnostici između inovacija i pružanja nege pacijentima, na načine koji poboljšavaju rezultate i čine inovativno lečenje dostupnijim.“

Trent Norris, glavni direktor prihoda u kompaniji Flywheel, izjavio je: „Sinergija između Microsoft Azure Machine Learning, NVIDIA MONAI i naprednih usluga Microsofta stvara snažnu platformu koja je ključna za našu misiju. Ovaj ujedinjeni pristup nije samo o tehnologiji. Radi se o pružanju istraživačima, lekarima i naučnicima širom sveta dokazane skalabilnosti naših rešenja za omogućavanje veštačke inteligencije. Omogućava im da ubrzaju otkrića, pokrenu inovacije i na kraju poboljšaju zdravstvene rezultate globalno.“

Peter Durlach, korporativni potpredsednik za zdravstvo i nauku života u kompaniji Microsoft takođe je pohvalio ovo partnerstvo. On je komentarisao: „Ekspertiza kompanije Flywheel u medicinskoj dijagnostici, u kombinaciji sa moć i skalom Azure-a, zajedno sa naprednim analitičkim mogućnostima slikovnog materijala mPower, uvodi novo doba inovacija u zdravstvenu industriju.“

Često postavljana pitanja

Kako funkcioniše platforma Flywheel?

Platforma Flywheel koristi veštačku inteligenciju kako bi unapredila istraživanje u medicinskoj dijagnostici. Ona omogućava ubrzane procese pripreme i obuke podataka za razvoj modela veštačke inteligencije.

Koje su prednosti partnerstva sa Microsoftom i NVIDIA-om?

Partnerstvo sa Microsoftom i NVIDIA-om omogućava platformi Flywheel da koristi njihove napredne usluge i tehnologiju, kao što je Microsoft Azure Machine Learning i NVIDIA MONAI, čime se dobitak od skalabilnosti i analitičkih mogućnosti u medicinskoj dijagnostici.

Kako će ovo partnerstvo unaprediti medicinske rezultate?

Duboka integracija između sistema Flywheela, Microsofta i NVIDIA-e omogućiće istraživačima, lekarima i naučnicima širom sveta da ubrzaju otkrića, pokrenu inovacije i poboljšaju zdravstvene rezultate globalno. Kombinacija stručnosti u medicinskoj dijagnostici i napredne tehnologije imaće snažan uticaj na inovacije u ovoj oblasti.

Read More