Paradox kupio prava na igru Prison Architect

Paradox Interactive, poznata švedska izdavačka kuća koju pre svega prepoznajemo po sjajnim strateškim i menadžerskim igrama, objavila je juče da je otkupila prava i intelektualno vlasništvo nad igrom Prison Architect, od studija Introversion Software koji je igru kreirao.

Prison Architect je izašao 2015. godine (od 2012. dostupan kao alfa verzija) i veoma brzo stekao veliku popularnost zbog inovativnog i zaraznog gejmpleja, koji je fokusiran na izgradnju i vođenje jednog zatvora maksimalne sigurnosti.

Ono zbog čega je igra stekla posebnu popularnost i ljubav fanova, jeste to što su svih ovih godina njeni tvorci marljivo radili kako bi učinili da igra nikada ne postane dosadna ili prežvakana, dodavajući stalno nove opcije i elemente gejmpleja.

Mark Moris, jedan od suosnivača studija i idejni tvorac igre, je ovo prilikom rekao da je rad na ovo igri za sve u studiji bio “neverovatno nagrađujuć” i da su veoma zadovoljni sa onim što ostavljaju iza sebe, te da jedva čekaju i sami da vide u kom pravcu će Paradox nastaviti da razvija igru, da znaju da je ostavljaju u dobrim rukama, i da sada konačno mogu da se fokusiraju na nove projekte.

Iz Paradoxa kažu da su protekle dve godine imali sjajnu saradnju sa ljudima iz Introversion Software i da su shvatili da je igra kao što je Prison Architect idealni kandidat za novog člana njihove porodice, te da su se stvari odigrale prirodno i da imaju puno ideja za franšizu, koje jedva čekaju da pokrenu.

Original Article