Pametni zdravstveni prsten koristi AI za analizu menstrualnih ciklusa i podataka o snu

0
112
pametni-zdravstveni-prsten-koristi-ai-za-analizu-menstrualnih-ciklusa-i-podataka-o-snu

Jedna kompanija koristi poseban AI motor kako bi podigla praćenje podataka o zdravlju žena na sledeći nivo.

PCPress.rs Image

Evie prsten pravi inovativan izlet na CES 2024 

Važno je napomenuti da je Evie Ring namenjen isključivo ženama, s obzirom da ga je kompanija Movana Health dizajnirala s misijom olakšavanja pristupa podacima o zdravlju. Pametni prsten košta 269 dolara i jedan je od retkih proizvoda predstavljenih na CES 2024 koje potrošači već sada mogu naručiti. Za žene koje žele sve mogućnosti pametnog sata, ali preferiraju manji nosivi uređaj, ova opcija može biti vredna razmatranja.

Proizvod za zdravlje i fitnes prvi put se pojavio na CES 2023, ali nije bio dostupan za slanje do januara ove godine, nakon što je dobio nagradu CES Innovation Honoree 2024. Pametni prsten takođe je predstavljen na ovogodišnjem sajmu potrošačke tehnologije, gde je CEO kompanije Movano Health, John Mastrototaro, naglasio “usmeravanje na nijanse ženske fiziologije”. 

“Izgradili smo Evie Ring da bismo se bavili jedinstvenim zdravstvenim potrebama žena u svakoj fazi njihovog života”, rekao je Mastrototaro nakon prošlogodišnjeg saopštenja na CES-u. “Podižemo lestvicu za žene i nosive uređaje, i odlučni smo da budemo jedini nosivi uređaj koji je istovremeno i medicinski uređaj.”

Evie Ring, dostupan u veličinama 5-12, koristi veštačku inteligenciju kako bi otkrio korelacije između menstrualnog zdravlja, raspoloženja, energije, sna i aktivnosti na osnovu podataka koje žene unose u Evie aplikaciju ili ih prsten sam prati.

“Primetili smo da vam se raspoloženje poboljšava kada napravite 1000 koraka više nego prosečno,” ili “Vaš san može biti prekinut tokom ove faze menstrualnog ciklusa zbog pada nivoa progesterona.” Ovi alarmi će se prikazivati na aplikaciji.

Dodatno, žene mogu zabeležiti svoj menstrualni ciklus i raspoloženje tokom menstruacije, a zatim aplikacija može predviđati sledeći period i period plodnosti. Kompanija je navela da u narednih nekoliko meseci planira dodatno iskoristiti veštačku inteligenciju kako bi otkrila više vizualizacija menstrualnih podataka i unapredila uvide u menstrualno zdravlje kako bi ojačala veze između raspoloženja, menstrualnog ciklusa i drugih faktora zdravlja.

Tokom dana, medicinski senzori prstena mere vitalne znakove poput pulsa u mirovanju, varijabilnosti pulsa, zasićenja kiseonikom u krvi (Sp02) i frekvencije disanja. Evie takođe meri iste vitalne znakove dok spavate, pored sati i minuta provedenih u snu, kao i vreme provedeno u različitim fazama spavanja (“Budan”, “REM”, “Lagani” ili “Duboki”). Slično drugim pametnim satovima, prati korake, udaljenost, aktivne minute i potrošene kalorije.

Trenutno je Evie aplikacija dostupna samo na Apple iOS-u, ali kompanija planira izdanje Android verzije u drugom kvartalu 2024. Nije potrebna pretplata za korišćenje aplikacije.

Pomoću aplikacije možete postavljati ciljeve za određene metrike poput sna, aktivnosti, koraka ili mindfulnessa. Njena funkcija “Spot Check” omogućava ženama da lako pristupe svojoj brzini pulsa i nivou kiseonika u krvi u bilo kojem trenutku. “Dnevni sažetak” prikazuje jedan grafikon koji agregira dnevne performanse.

Pametni prsten dolazi u tri boje: zlatnoj, roze zlatnoj i srebrnoj. Takođe ima prenosni punjač sa USB-C kablom za punjenje. 

Izvor: Zdnet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.